SpaceX, uzaya gerçek anlamda bir dijital reklam panosu götürecek

09 Ağustos 2021 10:31

Elon Musk’ın uzaya bakış açısını değiştiren şirketi SpaceX, uzayı ticari hale getirmek adına ilginç bir adıma daha hazırlanıyor.

Gelen bilgilere göre şu sıralar özellikle uzaya sivil taşıma görevine odaklanan SpaceX, ortaya çıktığı kadarıyla uzaya dijital bir reklam panosu götürecek.

Bunun için Kanada merkezli Geometric Energy Corporation (GEC) ile bir ortaklık kuracak firma, burada temel olarak bünyesinde devasa bir ekranın yer aldığı CubeSat isimli uyduyu alçak dünya yörüngesine yerleştirecek.

Aktarıldığı kadarıyla bu ekranda firmalar logolarını ya da diğer reklamlarını yayımlatabilecek. Bu amaç için ödeme aracı olaraksa Dogecoin gibi kripto paralar kullanılabilecek.

Konu hakkında henüz SpaceX’ten bir bilgi gelmiyor ancak firmanın ve Elon Musk’ın böyle ilginç projeleri artık hiç sürpriz olmuyor. Bu kendisi de “devasa” olarak geçen uydunun Falcon 9 ile beraber 2022’de uzaya atılacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SpaceX Starlink projesini de geliştiriyor

Hatırlarsınız SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk geçtiğimiz ay bir açıklama yapmış ve Starlink kullanıcı sayısının önümüzdeki 12 ay içerisinde 500 bini geçeceğini belirtmişti.

Musk, bu açıklamada sistemin 12 farklı ülkede çalıştığını ve 69 binden fazla aktif kullanıcısının bulunduğunu belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde ise servisin kullanıcı sayısı tam 90 bini geride bıraktı.

Sistem için ilk yapılan açıklamalarda eylül ayında global olarak hemen her yeri kapsama alanına alacak denilmişti. Daha sonra konuşan Elon Musk ise dünyanın hemen hemen bütün bölümlerine ağustos itibarıyla internet vermeyi hedeflediklerini açıklamıştı.

Sürekli yapılan kalkışlarla beraber yörüngedeki operasyonel Starlink uydu sayısı 1.800‘e ulaşmış durumda. Firma yakında Starlink antenlerinin araçlara ve zorlu şartlara uygun bir versiyonunu da görücüye çıkaracak.

İlginizi Çekebilir

Xbox tarafından gelen yeni oyuncu kulaklığı

Paylaş