Speedtest açıkladı: Türkiye’de en hızlı ve yavaş interneti sunan şirketler

19 Ocak 2022 11:32

Hız testi denildiği zaman akla gelen ilk firmalardan Speedtest, 2021’in son çeyreği için Türkiye’de en hızlı ve yavaş interneti sunan şirketleri açıkladı.

Speedtest üzerinde yapılan hız testleri üzerinden hazırlanan rapora göre 2021’in dördüncü çeyreğinde en yüksek mobil internet hızını Turkcell sundu. Turkcell test firmasından hız konusunda 71.49 puan aldı. Bu kategoride 41.19 puan alan Türk Telekom ikinci, 23.79 puan alan Vodafone ise üçüncü oldu. Vodafone mobil bağlantı hızı konusunda ciddi şekilde geri planda kaldı. Mobil internet gecikmesi konusunda ise 27 ms ile Türk Telekom lider oldu, onu 30 ms ile Turkcell ve 49 ms ile Vodafone takip etti.

Speedtest’e göre mobil kategoride en yüksek hızlara Apple cihazlar ile ulaşıldı. Daha sonra ise Samsung, Xiaomi ve Huawei cihazlar listelendi. Speedtest süreçte başka bilgiler de verdi. Buna göre Türkiye’nin en yüksek ortalama mobil internet hızı sunulan şehri İstanbul oldu. Listenin devamında Ankara, Bursa, İzmir ve Adana geldi.

Speedtest açıklamasına göre sabit / kablo internet tarafının lideri 44.60 puan alan TurkNet oldu. Türkiye’de kişilere uygun fiyata tam 1.000 mbps hızında internet sunan (Her bölgede yok) firmayı, 36.79 hız puanı ile Turksat Kablo, 34.51 hız puanı ile Turkcell, 24.98 hız puanı ile Vodafone ve 19.66 hız puanı ile Türk Telekom izledi. 2021’in son çeyreğinde müşterilerine en düşük hızı Türk Telekom sundu.

Sabit internet kategorisinin gecikme lideri 14 ms ile Turksat Kablo olurken, onu 17 ms ile TurkNet, 20 ms ile Turkcell, 23 ms ile Türk Telekom ve 35 ms ile Vodafone izledi. Mobil tarafta olduğu gibi sabit internet tarafında da Speedtest verilerine göre en yüksek hız İstanbul‘da ölçüldü. Lideri bu tarafta Ankara, İzmir, Adana ve Bursa izledi.

İlginizi Çekebilir: Yerli otomobil tasarlayan firmadan geleceğin traktörü

Paylaş