Sportif elektrikli Volkswagen ID.Buzz GTX resmi olarak tanıtıldı

21 Mart 2024 12:26

Spotify elektrikli Volkswagen ID.Buzz GTX tanıtıldı. Alman devi elektrikli taraftaki çözümlerini artırmaya devam ediyor.

Volkswagen ID.Buzz GTX, firmanın sevilen ikonik elektriklisini azımsanmayacak bir güçle buluşturuyor. Spesifik olarak arkada 282 beygir gücünde, önde ise 108 beygir gücünde elektrik motorlarıyla donatılan araç, toplamda sürücüsüne 335 beygirlik bir eğlence sunuyor. Seçilen versiyona bağlı olarak (Standart yanında uzun dingil mesafesine sahip daha büyük bir sürüm var) 79 kWh ya da 86 kWh bataryalar ile gelen araç için şimdilik net bir menzil verisi paylaşılmıyor. 0’dan 100 km/s hıza 6,5 saniyede çıkabilen modern tasarımlı van, en üstte 160 km/s hızı geçemiyor çünkü elektronik bir limit uygulanıyor. Ufak bataryalı sürümde 185 kW, büyük bataryalı sürümde ise 200 kW şarj sunan firma, 19-inç jantlar üzerine kurduğu aracı “Cherry Red” isimli kırmızı rengiyle öne çıkarıyor. İçinde güncel Volkswagen modellerinden alıştığımız bir kokpit alanı taşıyan ve doğal olarak çok geniş bir yaşam alanı bulunan araç, henüz kaça satılacak belli değil ancak Avrupa’da önümüzdeki yaz aylarında elde edilebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ID.Buzz GTX, bu ay tanıştığımız tek GTX modeli de olmadı. Eğer kaçırdıysanız geçtiğimiz hafta Volkswagen ID.7 Tourer GTX ve ID.3 GTX tanıtıldı. Volkswagen’in şimdiye kadarki en güçlü wagon modeli olan ID.7 Tourer GTX, iki elektrik motoru ile 335 beygirlik gücü dört tekerine aktarıyor. 0’dan 100 km/s hıza 6,3 saniyede çıkabilen MEB temelli araç, 88 kWh batarya ile 620 km civarında bir menzil vadediyor. Volkswagen ID.3 GTX ise iki farklı versiyon halinde geliyor. Üstteki model 322 beygir, alttaki ise 282 beygir güç sunuyor, güçlü versiyon 0’dan 100 km/s hıza 5,6 saniyede çıkabiliyor. Daha çok gençlere odaklanan bu elektrikli, 79 kWh batarya üzerinden 600 km menzil getiriyor. Bu araçların henüz Türkiye satışları hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Volkswagen ID.Buzz GTX yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş