Spotify için geliştirildiği ortaya çıkan güzel özellik

05 Mart 2020 20:44

Dünyanın en çok aboneye sahip çevrim içi müzik servisi Spotify, mobil tarafta güzel bir özellikle gündeme geldi. Servise yeni bir kontrol yöntemi geliyor.

Kısa süre önce iOS uygulamasını tasarımsal olarak güncelleyen Spotify, mobilde başka bir özellik daha geliştiriyor. Ortaya çıktığı kadarıyla firma uygulamanın “sesle kontrol edilmesi” için bir altyapı planlıyor. Şirketin “Hey Spotify” komutu üzerinden çalışacak sesli kontrol süreci, işletim sistemlerinin limitleri nedeniyle sadece uygulama açıkken kullanılacak deniyor. Elbette bu işlem için mikrofon üstünden ortam dinlemesi gerçekleştirecek ve Hey Spotify komutunu bekleyecek uygulama, bu sayede istediğiniz şarkıyı, podcast’i ya da çalma listesini çok kolay şekilde açmanıza / başlatmanıza imkan tanıyacak. Şimdilik Android uygulamasında görülen bu sesli kontrol özelliği, birçok farklı senaryoda faydalı olacak gibi görünüyor. Örneğin otomobil kullanılarak kontrol konusunda bu özelliğin çok kullanışlı olacağı görülüyor. Spotify’ın burada Siri, Alexa ya da Google Asistan gibi sorulara cevap verecek bir sesli asistan tasarlamadığı aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Spotify şu an kaç kullanıcıya sahip?

Servis, en son paylaştığı güncel kullanıcı sayısı ile gündeme gelmişti. Buradan platformun şu an 124 milyon ücretli abonesi olduğunu öğrenmiştik. Ücretsiz aboneler ile beraber ulaşılan toplam rakamın ise tam 271 milyon olduğu açıklanmıştı. İşletme zararı tam 230 milyon dolar seviyesinde olmasına rağmen pazarın lideri konumunda yer alan firma, rakip Apple Music’in ciddi şekilde önünde bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

Google’ın dikkat çeklen yeni uygulaması

Paylaş