Şubat ayında ön siparişe açılacak Togg C-SUV için en güncel menzil ve performans verileri açıklandı

21 Ocak 2023 10:21

Şubat ayında ön siparişe açılacak tamamen elektrikli yerli otomobil Togg C-SUV için en güncel menzil ve performans verileri açıklandı.

Halen pazara farklı bir isim ile çıkarılması beklenen tamamen elektrikli yerli SUV modeli Togg C-SUV, firma tarafından verilen resmi bilgilere göre iki farklı versiyona sahip olacak. RWD yani arkadan itişli model tek elektrik motoru ile 160 kW / 218 beygir güç ve 350 Nm tork sunacak. Bu araç ile uygun şartlarda 0’dan 100 km/s hıza 7,4 saniyede çıkılabilecek. AWD yani dört tekerden çekişli model çift elektrik motoru ile 320 kW / 435 beygir güç ve 700 Nm tork sunacak. Bu araç ile uygun şartlarda 0’dan 100 km/s hıza 4,8 saniyede çıkılabilecek. Altta yer alan RWD versiyon için açıklanan ortalama menzil 300 km seviyesinde yer alıyor. Üstte yer alan AWD sürümüyle elde edilecek ortalama menzil ise 500 km olacak. Araçlar yüzde 20’den yüzde 80 doluluğa, yüksek hızlı şarj istasyonlarını kullanılırsa 30 dakikadan az sürede ulaştırılabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Togg C-SUV için şirketin resmi paylaşımına göre üç farklı jant seçeneği sunulacak. Bunlar 17 inç, 18 inç ve 19 inç boyutlarda olacak. Aracın heybetli yapısı nedeniyle burada en güzel seçenek 19 inç jant olacak gibi görünüyor. Şimdilik aracın resmi satış fiyatı gibi bu jant opsiyonlarının fiyatları da bilinmiyor. 

Standart olarak yedi farklı hava yastığı ile tasarlanan C-SUV’un önemli gövde parçaları yüksek dayanımlı çelik kullanılarak üretiliyor, bu sayede araç ile Euro NCAP’ten beş yıldız alınması hedefleniyor. Çok sayıda teknoloji ortağı ile hazırlanan araç, bu sayede uzaktan güncelleme desteğine sahip olacak ve istenirse bir Wi-Fi Hotspot olarak da kullanılabilecek. Bunun için araçta yerleşik bir mobil bağlantı olacak. Bir dijital asistan taşıdığı da aktarılan C-SUV, şubat ayında detayları burada yer alan Trumore uygulaması üzerinden ön sipariş verilebilecek.

Togg C-SUV verileri yanında bu da ilginizi çekebilir: GMC imzalı kaslı elektrikli bisiklet HUMMER EV

Paylaş