Sürpriz sızıntı; “uzun telefon” Sony Xperia 2 ortaya çıktı

30 Ağustos 2019 17:57

Uzun zamandır gündeme gelmeyen Sony Xperia 2, yeni fotoğraflar ile karşımıza çıktı. IFA’da tanıtılacak denilen model, ciddi ciddi geliyor.

Sony’nin telefonları firma mobil departmanı Türkiye için sonlandırmasına rağmen dikkat çekmeye devam ediyor. Burada şirketin son modeli ise amiral gemisi Sony Xperia 2 oluyor. Sayfada görebileceğiniz sızdırılan fotoğraflarıyla gündeme gelen telefonun, IFA 2019 kapsamında resmi olarak lanse edileceği aktarılıyor. İnce ve uzun yapısıyla dikkat çeken telefon, burada 6,1 inç 21:9 3840×1644 piksel OLED ekran üstüne kuruluyor deniyor. Arkasında dikey olarak konumlandırılmış üçlü kamera bulunan telefonun, parmak izi sensörünü yan tarafında taşıyor. Genel olarak Xperia 1 ile benzer bir çizgisi bulunan Xperia 2, yan tarafında özel bir fotoğraf odaklı deklanşör de taşıyor. Bu deklanşör fotoğraf makinelerine benzer şekilde görev yapıyor ve fotoğraf çekmeyi kolaylaştırıyor. Telefonun gücünü ise Snapdragon 855 Plus işlemci ve en az 8 GB RAM’den alması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sony Xperia 2 ile benzer görünen Xperia 1 hangi detaylarla gelmişti

Kısa süre önce aldığı düşük DxOMark puanıyla gündeme gelen Sony Xperia 1, hatırlamak adına 6,5 inç 4K HDR OLED 10-bit ekran üzerine kuruluyor. Gücünü 2019’daki diğer rakipleri gibi 7 nm üretim sürecinden çıkan Snapdragon 855 işlemciden ve 6 GB RAM‘den alan telefon, 64 GB / 128 GB dahili depolama ile geliyor ve microSD yuvası taşıyor. 3.300 mAh kapasitesinde pili bulunan model, bağlantı tarafında USB-C kullanıyor.

İlginizi Çekebilir

Firmanın en son amiral gemisi Xperia 1

Paylaş