Tasarımıyla heyecan uyandıran elektrikli SUV: Polestar 3

07 Nisan 2020 19:00

Otomobil tutkunu biriyseniz paylaşacağımız haber hoşunuza gidecek gibi görünüyor. İsveç merkezli Polestar, şirketin ilk SUV modelini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Polestar 3 olarak adlandırılan otomobilin Precept konseptinden izler taşıması bekleniyor.

Polestar’ın ilk iki modeli olan 1 ve 2, Volvo konsept otomobilleri olarak kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Polestar’ın Tasarım Yöneticisi Maximilian Missoni konu hakkında açıklamada bulundu. Precept’in sadece markanın tasarım dilini yansıtmadığını söyleyen Missoni, Polestar 3’ün Precept modelinden izler taşıyacağını ifade etti. SUV aracın performans ve menzil değerleri ise henüz açığa çıkmış değil. Elektrikli bir SUV aracı olacağı belirtilen Polestar 3’ün tasarımıyla bizi heyecanlandıracak gibi görünüyor. Ön camın üstündeki kapsül benzeri şey, Precept’in daha sıra dışı özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Otomobilin yarı otonom sürüş özelliklerine LIDAR teknoloji güç veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Polestar 3 ön far tasarımıyla dikkat çekeceğe benziyor

Precept modelinde de karşımıza çıkan LED far tasarımının SUV modelinde de yer alacağı söyleniyor. Polestar bu LED far tasarımını Thor’un Çekici olarak adlandırıyor. 15 inç büyüklüğündeki devasa Android tabanlı ekran bilgi eğlence sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Otomobilde 12,5 inç büyüklüğünde bir sürücü gösterge ekranının da olduğunu söyleyelim. Şu anda konsept aşamasında olan otomobilin önümüzdeki yıl satışa sunulması bekleniyor. Otomobilin fiyatının da henüz belli olmadığını belirtelim.

Görsellerde yer alan otomobilin Precept’e ait olduğunu belirtelim

İlgilinizi çekebilir

BMW 3 Serisi çarpışma testi

Paylaş