reklamı kapat

POPÜLER

2019 BMW 3 Serisi

2019 BMW 3 Serisi çarpışma testi sonuçları açıklandı

Yaklaşık 3 ay önce Türkiye’deki satış macerası başlayan 2019 BMW 3 Serisi, önümüzdeki süreci etkileyecek güvenlik sonuçlarıyla karşımızda.

BMW ürün gamının en çok tercih edilen birkaç modelinden birisi olan 3 Serisi’nin yeni jenerasyon macerasının da hareketli başladığını biliyoruz. Markanın tüm dünyadaki satış payının yüzde 25‘ini oluşturmasından ötürü ayrı bir özeni hak eden otomobilin Türkiye’deki macerası da beklentileri karşılar nitelikte seyrediyor. Kısa süre önce düzenlenen özel bir etkinlik kapsamında tekrar gündeme gelen 2019 BMW 3 Serisi, Euro NCAP‘in açıkladığı yeni sonuç listesinde kendisine yer buldu. 2019 1 Serisi ile birlikte aynı dönemde açıklanan sonuçlarda kardeşinin elde ettiği başarıyı yakalayan 3 Serisi’nin güven tazelediğini söylemek mümkün. Detaylı sonuçlara baktığımızda ise bu modelde rakamların daha üst derecelendirmelere layık görüldüğünü belirtmeden geçmeyelim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2019 BMW 3 Serisi güvenlik derecelendirmeleri

Çarpışma testi sonuçlarının detaylarına geçmeden önce yeni 3 Serisi’nin genel ortalamada en yüksek derece olan beş yıldız elde ettiğini notlarımız arasında üste çıkartıyoruz. Paylaşılan beş yıldız başlığının detaylarına indiğimizde ise 2019 BMW 3 Serisi’nin; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 97, çocuk korumasında yüzde 87, yaya korumasında yüzde 87 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 76 oranında başarı elde ettiğini görüyoruz. Derece kapsamındaki bu verilerin, açıklanan bu son yelpaze araçlar arasında da en iyi noktalardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Detaylı çarpışma testi videosuna haberin ana görseli üzerinden ulaşabilirsiniz.