reklamı kapat

POPÜLER

2017 BMW 5 Serisi ve FIAT Doblo’nun çarpışma testi sonuçları açıklandı [Video]

Türkiye’de en çok tercih edilen araçlardan olan FIAT Doblo ve tanıtıldığı günden itibaren ilgi gören yeni 5 Serisi güvenlik test sonuçlarıyla karşımızda.

Mart ayı içerisinde Toyota C-HR ve yeni Citroen C3‘ün test sonuçlarını yayınlayan Euro NCAP bu kez yeni BMW 5 Serisi ve FIAT Doblo üzerinde yaptığı testlerin detaylı sonuçlarıyla karşımızda. Ekim ayında tanıtımı yapılarak yedinci jenerasyonuyla karşımıza çıkan ve çoğu kesim tarafından oldukça başarılı olarak değerlendirilen 5 Serisi tasarım ve donanım bazındaki başarısını güvenlik testinde de gösterirdi. Özellikle Türkiye’de oldukça fazla kullanıcı tarafından tercih edilen FIAT Doblo’nun test sonuçlarına baktığımızda da ortalama bir değerle karşılaştık.


Euro NCAP’in resmi YouTube kanalı üzerinden testin görüntüleriyle birlikte yayınlanan sonuçlarda olası bir çarpışma anında yüksek seviye yolcu koruması sunan Toyota BMW 5 Serisi, yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 91, çocuk korumasında yüzde 85, yaya korumasında yüzde 81 ve yardımcı güvenlik sistemlerinde yüzde 59 puan aldı. Tüm bu değerlendirmenin sonucunda 2017 BMW 5 Serisi Euro NCAP tarafından beş yıldıza layık görüldü. Aynı süreç üzerinden değerlendirmeye tabi tutulan FIAT Doblo ise yolcu koruma kategorisinde yüzde 75, çocuk korumasında yüzde 46, yaya korumasında yüzde 57 yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 25‘lik dereceyle ortalamada üç yıldıza layık görüldü.

VİDEO #1: 2017 BMW 5 Serisi çarpışma testi

VİDEO #2: 2017 FIAT Doblo çarpışma testi