TCMB, FAST sisteminin limitini 50 bin liraya çıkardı

22 Aralık 2023 11:26

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sisteminin limitini 50 bin liraya çıkardığını duyurdu.

Burada aktarıldığı kadarıyla FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 100 bin liraya kadar işlem yapılabilecek. FAST limiti, güncellemeden yani 50 bin yapılmadan önce 20 bin lira olarak uygulanıyordu. Peki uzun zamandır hayatımızda olan ve milyonlarca kişiyi çok memnun eden FAST tam olarak nedir? Bu konuda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan resmi açıklama şöyle: “Fonların Anlık ve Sürekli Transferi ile kullanıcılar farklı bankalardaki hesapları arasında 7 gün 24 saat, hızlı ve kolay şekilde para aktarabilecek ve bankalar işlemin taraflarına işlem sonucunu anlık bildirim olarak iletecek.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi nasıl kullanılır?” sorusuna verilen cevap ise şöyle: “Sisteme üye finansal kuruluşunuzun mobil ya da internet bankacılığı uygulamalarına girerek 7×24 FAST ödemesi gönderebilirsiniz. Ödeme talimatınızı girerken alıcının hesap bilgilerini (Ad-soyad ve IBAN) kullanabileceğiniz gibi; varsa alıcının kolay adres bilgilerini de kolayca girebilirsiniz. (Kolay adres). Ödeme talimatınız saniyeler içinde gerçekleşecek ve işleminiz başarı ile gerçekleştiği an hem gönderici olarak siz hem de alıcı müşteri işlem hakkında bankalarınız tarafından bilgilendirileceksiniz. İşlem tutarı anında alıcının hesabına yansıtılacak ve fon kullanılır hale gelecek.”

FAST limiti yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş