Tesla, çok büyük bir işten çıkarmaya hazırlanıyor olabilir

15 Nisan 2024 08:51

Elektrikli otomobil pazarının en büyük isimlerinden olan Tesla, çıkan iddialara göre büyük bir işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Bugün bazı Tesla çalışanlarından şirketin bu hafta içinde büyük bir işten çıkarma gerçekleşeceğine dair söylentiler duyulmaya başlandı. Bu konuda henüz net detaylar yok ancak bazıları işten çıkarmanın işgücünün yüzde 20’sine denk geleceğini, yani işten çıkarma kapsamında binlerce çalışan ile yolların ayrılacağını iddia ediyor. Bu arada Tesla’nın mekanik bir sorun (Gaz pedalıyla alakalı olduğu söyleniyor) nedeniyle tüm Cybertruck teslimatlarını bir haftalığına durdurduğu da gelen yeni bilgiler arasında yer alıyor. Firma geçtiğimiz hafta Tesla Model Y LR RWD modeliyle gündeme gelmişti. Sayfanın altındaki paylaşım ile görücüye çıkarılan Model Y LR RWD, firmanın resmi verisine göre 19-inç Gemini jantlar ile beraber 600 km’lik bir WLTP verisine sahip. En üstte 217 km/s hıza çıkabildiği söylenen bu tek motorlu Model Y, 14.9 kWh/100 km verisine sahip ve bu konuda kendi sınıfının en iyisi olarak öne çıkarılıyor. Aracın şu an sadece Avusturya, Çekya, Danimarka, Finlandiya, İsviçre, İspanya, Portekiz, Norveç, İsveç, İzlanda, İtalya, Yunanistan, Polonya, Slovenya, Romanya ve Macaristan‘da alınabileceği aktarılıyor. İleride Türkiye’de de satılması beklenen Model Y LR RWD, çok ciddi bir satış potansiyeli ortaya koyuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce Reuters tarafından 25 bin dolarlık Tesla iptal edildi denilmesi bunu şirket CEO’su Elon Musk hızlı şekilde yalanlaması ses getirmişti. Bu konuda, “Reuters bir kez daha yalan söylüyor” diyen Elon Musk, ekstra bir bilgi vermedi ancak olası adıyla 25 bin dolarlık Model 2 için kapıyı net olarak açık tuttu. Uzun zamandır gündemde olan bu Model 3’ten daha ucuz elektrikli araç, firmanın satışlarını ciddi seviyede artırma potansiyeli taşıyor ve sık sık üretim yeri konusunda bilgilerle gündeme geliyor. Bu aracın uzun zamandır Meksika’da açılacak bir fabrikada üretileceği konuşuluyor ancak bu konuda henüz bir doğrulama yapılmış değil.

Tesla haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş