Tesla, “Ford, GM ve Rivian” sonrasında “Volvo” tarafıyla da ortaklık kurdu

27 Haziran 2023 20:59

Geçtiğimiz haftalarda dev isimler Ford ve Tesla arasında sürpriz bir şarj ortaklığı kurulmuştu. Bugün sürece GM ve Rivian sonrasında Volvo dahil oldu.

Kaçıranlar için önümüzdeki yılın başlarından itibaren Ford elektrikli araç sahipleri, BlueOval Şarj Ağı’nın bir parçası olan 10.000’den fazla DC hızlı şarj cihazına ek olarak ABD ve Kanada genelinde 12.000’den fazla Tesla Supercharger’a erişim sağlayabilecek. Bu çok güzel gelişme için Tesla ile ortaklık kurduklarını duyuran Ford, süreç kapsamında araçlarına Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) olarak da bilinen Tesla Supercharger’lara uygun şarj portunu eklemeye başlayacak. Bu adımıyla elektrikli araçlarının satışını artırmayı hedefleyen ve burada doğru bir yolu seçen Ford, şarj cihazlarına geniş çaplı erişim sayesinde birçok insanın elektrikli araç satın almasına engel olan menzil endişesini büyük oranda ortadan kaldıracak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu süreç geçtiğimiz hafta öğrendiğimiz kadarıyla sadece GM ve Ford ile sınırlı kalmayacak. Hazırladığı tamamen elektrikli SUV modelleri ile özellikle ABD’de çok ses getiren ufak üretici Rivian, Tesla ile ortaklık kurduklarını duyurdu. Bugün ise bu ortaklığa ilk Avrupalı üretici olarak Volvo da dahil oldu. Volvo’nun elektrikli araçları 2025’ten itibaren sürece uyumlu bağlantılar ile gelecek ve 2024’ün başından itibarense sürücülere uygun adaptörler sağlanacak. Elektrikli otomobil tarafındaki ürün gamını hızlı şekilde aktaran firma, bildiğimiz kadarıyla şu an aralarında elektrikli bir wagon dahil olmak üzere çok sayıda “EV” geliştiriyor. Şirketin elektrikli araçları uzun bir süredir Türkiye yollarında da yer alırken, Tesla adımı hakkında bir açıklama yapan Volvo CEO’su Jim Rowan, “2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir marka halini alma yolculuğumuzun bir parçası olarak elektrikli bir otomobille yaşamayı mümkün olduğunca kolaylaştırmak istiyoruz” dedi.

Tesla ve Volvo adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition tanıtıldı

Paylaş