Tesla sahipleri araçlarını evlerinde bir oyun konsolu olarak kullanmaya başladı

26 Aralık 2022 08:40

Tesla araçlarda birçok oyun yer alıyor ve bir süredir Steam kütüphanesi de Model S ve Model X için kullanımda bulunuyor.

Tesla otomobil modellerinin içerisindeki büyük ekranlarda, birçok farklı oyun oynayabiliyorsunuz. Hatta geçtiğimiz yılın sonunda tanıtılan Model S Plaid, dünyanın içerisinde gerçek anlamda oyun oynanabilen ilk seri üretim otomobil modeli olmuştu. Bunu mümkün kılan AMD imzalı bir altyapı olmuştu. Model S Plaid içerisinde tam 10 teraflops gücünde bir merkezi eğlence sistemi yer alıyor ve bununla The Witcher 3 ile Cyberpunk 2077 oynanabiliyor. Computex 2021 kapsamında yapılan duyuru üzerinden öğrendiğimiz kadarıyla araçta spesifik olarak AMD Ryzen CPU ile AMD RDNA 2 GPU‘nun bir araya geliyor ve burada Navi 23 isimli otomobile özelleştirilmiş özel bir GPU’nun adı geçiyor.

İşte bu donanımlar geçtiğimiz hafta çok daha aktif olarak kullanılmaya başlandı çünkü araçlara Steam oyun marketi eklendi. Firma uzun bir süredir Steam oyun marketinin kütüphanesinde yer alan oyunları “Model” serisi araçlarda çalışır hale getirmek adına ciddi bir çalışma yapıyordu. Bugün öğrendiğimiz kadarıyla Steam desteği sonrasında sürücüler sadece araç içerisinde oyun oynamakla yetinmiyor. Çünkü Tesla sahipleri araçlarını evlerinde bir oyun konsolu olarak kullanmaya başlamış durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Burada direkt olarak Steam tarafından geliştirilen Steam Link uygulaması kullanılıyor. Bu uygulamayı Steam kendisi şöyle açıklıyor: “Steam oyun deneyiminizi yerel ağ veya internetle telefonunuza, tabletinize, televizyonunuza veya başka bir bilgisayara taşıyın.” İşte tam olarak bu altyapıyı kullanan bir Tesla sahibi, garajında park ettiği aracında çalıştırdığı Steam oyunlarını oturma odasındaki televizyona aktararak oynayabiliyor. Bunun için ortak WiFi ağının kullanılması yeterli olurken, bahsettiğimiz kişi süreçte Apple TV kullanıyor ve aşağıdaki videoda da görebileceğiniz üzere Cyberpunk 2077 oynuyor.

Steam desteği hakkında çıkış tarihinde bir açıklama yapan Elon Musk, “Cyberpunk 2077, Elden Ring ve diğer binlerce oyunu epik bir ses sistemi ile arabanızda oynayabilirsiniz!!!” demişti. Musk’a göre yeni nesil Model S ve Model X’e bu amaç için oyun kumandası / kontrolcü yanında klavye ile fare dahi bağlanabiliyor.

Tesla ve Steam adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Uçan otomobil modellerinin öncüsü

Paylaş