Güneş enerjisinden güç alan bataryasıyla fark yaratan elektrikli bisiklet [Video]

05 Mart 2018 19:00

Son zamanlarda  sayıları hızla arta elektrikli bisikletlere bir yenisi daha eklendi. Trafiğe ve çevre kirliliğine karşı yeni bir çözüm getirmeyi amaçlayan bisiklet Kvaern E-Bike adını taşıyor. Saatte 25 kilometre hıza yaklaşık 4,5 saniyede ulaşabilen bisiklet, bünyesinde barındırdığı 250W motoruyla 50 kilometrenin üzerinde menzil sunuyor.

Bisikletin dikkat çeken desteği ise elektrikli bisiklet için üretilmiş dünyanın ilk güneş enerjili bataryasına sahip olması. Fon desteği platformu Indiegogo’da fon desteği toplamaya hazırlanan bisiklet güneş enerjisinden güç alan bataryayla satın alınabildiği gibi ayrı olarak da satın alınabiliyor. Bu arada belirtmekte yarar var. Bisiklette pedal asistan sistemi sunuluyor. Bu asistan belli bir hızda devam eden sürüşlerde hızın korunmasında, maksimum menzil değerinin yakalanmasında kullanıcıya yardımcı oluyor. Bu yılın yaz aylarında piyasaya sunulacak bisiklet Avrupa’da 999 eurodan kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Elektrikli bisiklet güneş enerjisiyle bataryasıyla dikkat çekiyor

360wH’lık bataryanın fiyatı ise 449 euro olacak.Bu bataryanın satın alınması durumunda elektrikli bisikletin güneş enerjisiyle şarj edilebileceğini belirtelim.

Video

Paylaş