Mevcut otokorkuluk sistemleri elektrikli SUV’ları durduramıyor [Video]

03 Şubat 2024 10:05

Mevcut otokorkuluk sistemleri elektrikli otomobilleri durduramıyor ve bu durum ciddi endişeler ortaya koyuyor.

“University of Nebraska” merkezli “Midwest Roadside Safety Facility” merkezli yapılan testler, ABD’deki mevcut otokorkuluk sistemlerinin elektrikli otomobilleri kesinlikle durdurmadığını çok net bir şekilde gözler önüne serdi. Araçların yoldan çıkıp uçuruma yuvarlanmaması için tasarlanan ve yolları çoğu zaman baştan başa saran otokorkuluklar, sayıları inanılmaz artan SUV gibi büyük ve ağır araçları durdurma konusunda sınıfta kalıyor. Burada özellikle ağır batarya paketleri nedeniyle normal SUV’lardan daha da ağır olan elektrikli SUV’lar ciddi bir risk oluşturuyor, aşağıda yapılan teste giren ve konumlandırılan otokorkulukta hızı kesinlikle düşmeyen Rivian R1T’nin 3.175 kg’lık bir ağırlığı bulunuyor. Midwest Roadside Safety Facility yetkilisi Cody Stolle testin korkutucu sonuçları kapsamında, “Bu konuyu acil şekilde ele almalıyız. Yoldaki elektrikli araçların oranı arttıkça, elektrikli araçların karıştığı yoldan çıkma kazalarının oranı da artacaktır.” diyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu testlerin merkezinde yer alan Rivian firması, bundan önce yeni bir alana girecek olmasıyla ses getirmişti. Kaçıranlar için hazırladığı çok modern görünümlü, pratik ve performanslı elektrikli pickup modelleriyle çok ses getiren Rivian, resmi olarak elektrikli bisiklet pazarına da adım atacak. Direkt olarak şirket CEO’su RJ Scaringe tarafından verilen bu bilgi, bisiklet sektörü için heyecan verici bir gelişme oluyor. Bu planı gerçeğe dönüştürmek adına bisiklet sektörünün en özel modellerini hazırlayan Specialized firmasının eski CTO’su bünyesine katan firma, bu açıdan 2024 bitmeden önce gerçekten iddialı bir seçenek ile karşımıza çıkabilir.

Yüksek ihtimalle ilk elektrikli bisiklet modeli araziye yönelik olacak Rivian, şu an ilk modeli geliştiriyor ancak onun için bir tarih, fiyat ya da teknik detay vermiyor. Peki firma bu alana esas olarak neden giriyor? Bunun arkasında sadece bir model sunmuş olmak değil “para” yer alıyor. Yapılan açıklamaya göre elektrikli bisikletler düşük üretim maliyetleri ve fiyatları sayesinde elektrikli otomobil ve elektrikli pickup’lardan çok ama çok daha fazla satılıyor ve buna bağlı olarak iyi gelir getiriyor. Bunu son yıllarda birçok diğer firma da görüyor.

Otokorkuluk gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş