Togg CEO’sundan yerli otomobil için bir “rekabet” açıklaması daha

22 Haziran 2022 11:20

Yerli otomobil projesinin arkasında yer alan Togg şirketinin CEO’su Gürcan Karakaş, bugün araç hakkında bir açıklama daha yaptı.

Togg imzalı ilk yerli otomobil modeli SUV formunda olacak ve bir aksilik olmazsa kurulumu süren Gebze merkezli fabrikada 2022 sonunda üretime alınacak. 2023’ün ilk çeyreğinde yollara çıkması beklenen araç hakkında geçtiğimiz günlerde konuşan TOGG CEO’su Karakaş, “Hiçbir profesyonel şirket trafiğe nisanda, martta ya da şubatta çıkacak bir araç için şimdiden fiyat veremez, vermez, vermemeli” demiş ve eklemişti: “Şu ana kadar gelen geri bildirimlere baktığımızda ilgi yüksek. O noktaya geldiğimizde bunların ne kadarı satışa dönüşür, zamanı geldiğinde göreceğiz. Hiçbir profesyonel şirket trafiğe nisanda, martta ya da şubatta çıkacak bir araç için şimdiden fiyat veremez, vermez, vermemeli. Fiyatı pazar belirler. Dolayısıyla zamanı geldiğinde biz de kendimizi o pazarda konumlandıracağız. Bizim söylemimiz ve iddiamız şu, kimlerden pazar payı alacağımızı biliyoruz. Pazarda aracımızın hangi segmentte konumlandırılacağını biliyoruz ve onların içerisinde rekabetçi olacağız diyoruz.” 

Bunun üstüne ufak bir açıklama daha yapan Gürcan Karakaş, Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçisi Ali Onaner’in Fransız gazete üzerinden yaptığı Togg odaklı paylaşımına “Küresel rekabete hazırlanıyoruz.” yazdı. Togg’un ilk aracı ve sonrasında gelecek potansiyel modelleri sadece Türkiye pazarı için tasarlanmıyor. Karakaş’ın açıklaması da direkt olarak buna işaret ediyor. Firma aracı yurt dışındaki bazı pazarlarda da pazarlamak ve satmak istiyor. Yurt dışındaki tüketicileri alım için ikna etmede işi hiç kolay olmayacak firma, başından beri küresel bir marka yaratmak adına adımlar atıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Togg, SUV yanında 2024 yılı itibarıyla yine tamamen elektrikli olacak bir sedan otomobil modelini de yollara çıkarmak istiyor.

Togg imzalı yerli otomobil projesi için yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş