Trafik denetimleri sıklaştı; sürücüler helikopterler ile kontrol ediliyor

26 Temmuz 2021 09:12

Özellikle bayram sebebi ile yoğunlaşan yollarda Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, denetimlerini arttırarak hava araçları kullanmaya başladı.

Kurban bayramı boyunca milyonlarca sürücü ülkenin çeşitleri yerlerine yolculuk yaptı. Normalden çok daha fazla olan yoğunluk da kimi noktalarda trafik kaza ve ihlallerini arttırdı. Bu durumun farkında olan yetkililer hem kazaları önlemek hem de ihlal yapan sürücüleri cezalandırma amacı ile denetimleri sıklaştırdı. Helikopter destekli yapılan denetimlerde hatalı sollama yapan, şerit ihlali yapan ve emniyet kemeri takmayan sürücüleri cezai işlem uygulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trafik denetimlerinde helikopter ve drone dönemi

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı‘ndan yapılan açıklamada, “Trafik denetimlerimizin amacı; cezalandırmak değil, güvenliği önceleyen, kaza ve kaza sonucu meydana gelen can kaybı, hayatının kalanını engelli olarak geçirme gibi risklerden korunmayı amaçlayan evrensel trafik kurallarına sürücü, yolcu ve yayaların uymasını sağlamaktır.

Bu kapsamda otoyollarda ile şehiriçi ve şehirlerarası karayollarında “sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etme, seyir halinde cep telefonuyla konuşma, emniyet kemeri takmama, okul ve yaya geçitleride yaya önceliğine uymama” gibi ihlallerin önlenmesine yönelik HELİKOPTER ve DRONE türü hava taşıtları trafik yoğunluğunun ve kaza riskinin arttığı yol güzergahlarında trafik denetimlerinde etkin olarak kullanılmaktadır. Havadan tespit edilen ihlaller yer ekiplerine bildirilmekte, uygulama noktasındaki ekiplerimize bildirilen araçlar durdurarak sürücüye gerekli uyarıyı yapmakta ve ceza işlemi uygulanmaktadır.” ifadelerine yer verilmişti.

İlginizi çekebilir

Karşınızda yeni Elantra

Paylaş