Transformers’ı gerçeğe dönüştüren otomobil olabilen robot: J-deite RIDE [Video]

30 Nisan 2018 22:00

Farklı ulaşım araçlarına dönüşen Transformers‘lar herkesin hayalinde. Uzun yıllardır hayatımızda yer alan Transformers‘ı gerçeğe dönüştüren bazı çalışmalar bulunuyor. Ancak yeni tasarlanan J-deite RIDE tüm bunları unutturuyor.

Japonya merkezli Brave Robotics, SoftBank‘ın alt şirketi Asratac ve Sansei Technologies tarafından geliştirilen J-deite RIDE, gerçekten otomobil olarak sürülebilen bir robot. Benzerlerinden gerçekten sürülebiliyor ve iki kişiyi taşıyabiliyor olmasıyla ayrılan J-deite RIDE, gerçeken hayranlık uyandırıyor. Yaklaşık 4 metre yüksekliğe sahip bu robotun arkasında esas olarak Kendi Ishida, Wataru Yoshizaki ve Kunio Okawara yer alıyor. Robot’tan bir spor otomobile dönüşmesi 1 dakikadan kısa süren RIDE, bir çocukluk hayalinin gerçeğe dönüşmesi olarak görünüyor. Genel olarak alüminyumdan üretilen ve gücünü lityum pillerden alan robot, 2 tondan daha az bir ağırlığa sahip. Uzaktan kablosuz olarak kontrol edilebildiği söylenen RIDE, robot formunda da yürüyebiliyor. Bu modda saate 28 km hız yapabilen robot, otomobil halinde saatte 60 km hıza çıkış yapabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

J-deite RIDE gerçekten hayranlık uyandırıyor

Ancak daha sonra gelecek büyük bir modelin müjdesi de belirtiliyor. Mevcut modelden daha uzun olacağı söylenen King J-deite, 2020’da görücüye çıkartılacak deniyor. Arkasında işlevsel olmamasına rağmen hassas bir mühendislik yer alan ürün, özel şovların vazgeçilmezi olacak gibi duruyor.

Video

Paylaş