Türkiye’de yer alan Vivo, geleceği için iki önemli duyuru yaptı

27 Ağustos 2021 12:23

Türkiye’de resmi olarak yer alan firmalardan Vivo, bugün geleceğine yönelik iki önemli duyuru yaptı. Firma ses getirmeyi sürdürüyor.

Vivo ilk olarak merak edilen ilk Android tableti için resmi bir açıklama yaptı. Buna göre firmanın ilk tableti 2022’nin ilk yarısında geliyor. Detaylarına burada yer verdiğimiz BBK altında yer alan firma, Realme ve OPPO’dan sonra grup içinde Android tablet tanıtan üçüncü isim olacak.

Bu arada firmadan X70 serisi de geliyor. Tasarımını yukarıda, sızan detaylarını ise aşağıda görebileceğiniz telefonlar, söylendiği kadarıyla eylül ayında resmi olarak lanse edilecek.

Bu telefonlar ile firma kendisi için bir ilke de imza atacak. Vivo X70 serisinde direkt olarak şirket içerisinde geliştirilen ISP birimi kullanılacak. Açılımı “Image Signal Processor” olan ISP, telefonlardaki kameradan sorumlu bir donanım. X70 serisindeki ISP ise direkt olarak V1 adında olacak.

Bu V1 isimli ISP’nin telefonların kamera performansına olacak etkisi şimdiden oldukça merak ediliyor. Firma bu donanım ile birçok kalemde fotoğraf kalitesi açısından rakiplerinin önüne geçebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Vivo X70 serisi için bilinenler şunlar:

Telefonlardan Vivo X70, ekran delikli ve ince çerçeveli standart bir tasarıma sahip. Telefonun 6,5 inç ekran üzerine kurulduğu ve gücünü MediaTek Dimensity 1200 işlemciden aldığı aktarılıyor. Modelde 12 GB RAM’in olacağı da gelen kısıtlı teknik detaylar arasında.

Telefonlarda X70 Pro da genel olarak ses getirmeyi başardı. İnce çerçevelere ve bir ekran deliğine sahip olan cihaz, arkasında Zeiss logosunun olduğu genişçe bir kamera modülü taşıyor.

Bünyesinde kulaklık girişi olmayan X70 Pro, yapılan sızıntıya göre 6,5 inç boyutunda yüksek ihtimalle 120 Hz bir kavisli AMOLED ekran üzerine kuruluyor. Gücünü MediaTek Dimensity 1200 işlemciden aldığı aktarılan cihaz, şimdilik 8 / 12 GB RAM seçenekleriyle görünüyor.

Tam boyutları 160.4 x 75.5 x 7.7mm olarak sızdırılan X70 Pro, kutusundan Android 11 ile çıkacak ve arkasında tam olarak dört farklı kamerayı bir araya getirecek.

Arkasında büyük bir kamera modülü yer alan X70 Pro Plus ise burada tam olarak dört farklı kamerayı ve çiftli flaşı bir araya getiriyor. Kamera sisteminde Zeiss imzası olan telefon, periskop kamera ile yüksek zoom sunacak izlenimi oluşturuyor.

Ön yüzünde ince çerçeveler, kavisli kenarlar ve ekran deliği bir araya gelen Vivo X70 Pro Plus, söylendiği kadarıyla 6,7 inç boyutunda bir en az 120 Hz AMOLED ekran kullanıyor.

Gücünü Snapdragon 888 ya da Snapdragon 888 Plus işlemciden alacak amiral gemisi telefon, genel olarak oldukça merak ediliyor.

İlginizi Çekebilir

Panasonic’ten geleceğin otomobil HUD sistemi

Paylaş