Türkiye’nin 4. GSM operatörü Netgsm, güncel durumu açıkladı

15 Nisan 2022 14:55

Türkiye’nin 4. GSM operatörü olacak Netgsm uzun zamandır sessizliğini koruyordu. Bugün bu sessizlik bir güncelleme ile bozuldu.

Türkiye’nin 4. GSM operatörü olacak Netgsm, konudaki ilk açıklamayı geçtiğimiz aylarda yapmış ve ardından sessizliğe bürünmüştü. Hatırlamak adına firmadan gelen ilk açıklama şöyle olmuştu: “Abonelik, numara tahsisi (0510 22X XXXX), destek, alt yapı vb. tüm operatör süreçlerinin Netgsm tarafından yapıldığı, abone ile iletişimde Turkcell baz istasyonlarının kiralandığı, Türkiye’nin bağımsız ilk Full MVNO (Sanal Mobil Şebeke Operatörü) hizmeti çok yakında!” Konu hakkında ayrıca şu bilgiler de verilmişti: “Türkiye’de ilk defa 3 büyük operatörden farklı bir operatöre (Netgsm İletişim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş.) test amaçlı taşıma işlemi başarıyla gerçekleşti. Mart ayında M2M ve data hatlarıyla birlikte hizmete başlamak için çalışmalarımız devam ediyor. İlk aşamada dijital abonelik ile kurumsal abonelere hizmet vermek ve hemen ardından İNTERNET, SES ve SMS’in olduğu full paketlerimizi hizmete almayı hedefliyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bugün resmî sitesinde aşağıdaki güncellemeyi geçen firma, ilk olarak “Sizi beklettiğimiz için üzgünüz!” dedi. Bunun altına ise şu açıklamalar düşüldü: “Türkiye’nin ilk Full MVNO (Sanal Mobil Şebeke) operatörü olarak hizmet vermek için tüm çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Rekabetin yüksek olduğu GSM sektöründe yer alabilmek için tüm süreçte tecrübe kazanarak ilerliyoruz.” Süreçte yapılan işlemciler ise şöyle sıralandı:

-SIM kartlarımız hazır.
-Daha hızlı ve uzaktan abonelik için “Dijital Abonelik” testlerimizi başarıyla tamamladık.
-Numara Taşıma işlemlerimiz Turkcell’de başarıyla gerçekleşti. Vodafone ve Türk Telekom ile sürecimizde sona yaklaşıyoruz.
-M2M/Data hatlarıyla en kısa sürede karşınızda olmayı planlıyoruz.

Türkiye’nin 4. GSM operatörü olacak Netgsm halen süreçte net bir tarih vermiyor ancak sürecin artık çok beklenmeyeceği düşünülüyor.

Türkiye’nin 4. GSM operatörü Netgsm yanında bu da ilginizi çekebilir: Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin

Paylaş