Netgsm duyurdu: Türkiye’nin ilk sanal mobil şebeke hizmeti başlıyor

13 Mayıs 2022 09:30

Türkiye’nin 4. GSM operatörü olacak Netgsm, bugün Türkiye’nin ilk sanal mobil şebeke hizmeti özelinde bir adım attı.

Türkiye’nin 4. GSM operatörü olacak Netgsm, konudaki ilk açıklamayı geçtiğimiz aylarda yapmış ve ardından sessizliğe bürünmüştü. Hatırlamak adına firmadan gelen ilk açıklama şöyle olmuştu: “Abonelik, numara tahsisi (0510 22X XXXX), destek, alt yapı vb. tüm operatör süreçlerinin Netgsm tarafından yapıldığı, abone ile iletişimde Turkcell baz istasyonlarının kiralandığı, Türkiye’nin bağımsız ilk Full MVNO (Sanal Mobil Şebeke Operatörü) hizmeti çok yakında!” Konu hakkında ayrıca şu bilgiler de verilmişti: “Türkiye’de ilk defa 3 büyük operatörden farklı bir operatöre (Netgsm İletişim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş.) test amaçlı taşıma işlemi başarıyla gerçekleşti. Mart ayında M2M ve data hatlarıyla birlikte hizmete başlamak için çalışmalarımız devam ediyor. İlk aşamada dijital abonelik ile kurumsal abonelere hizmet vermek ve hemen ardından İNTERNET, SES ve SMS’in olduğu full paketlerimizi hizmete almayı hedefliyoruz.”

Bugün sitesinde güncellemeye giden şirket, Türkiye’nin ilk sanal mobil şebeke hizmeti başlıyor başlığı altında şunları paylaştı: “Destek, altyapı vb. tüm operatör süreçlerinin Netgsm tarafından yapıldığı, Core şebeke alt yapısı kendimize ait, abone ile iletişimde ise baz istasyonlarının kiralandığı, Türkiye’nin ilk Full MVNO (Sanal Mobil Şebeke Operatörü) hizmeti başlıyor.

İlk 50.000 abonelik, kurumsal aboneler için gerçekleştirilecektir. M2M/IoT ve Data Hatları kapsamında hizmet verilecektir. Bireysel abonelikler için çalışmalarımız devam etmektedir. Telefon ve tabletlerinizde kullanacağınız data paketleri yakında hizmetinizde. İşletmenize özel çözümler sunabilmemiz ve hemen hizmete başlayabilmek için lütfen ön talep formunu doldurun.”

Sunduğu mevcut GSM hizmeti için ön talep formunu buraya koyan Netgsm, sayfaya ek olarak şu bilgileri de ekledi: “İlk 50.000 abonelik, kurumsal aboneler için gerçekleştirilecektir. M2M/IoT ve Data Hatları kapsamında hizmet verilecektir. Bireysel abonelikler için çalışmalarımız devam etmektedir. Telefon ve tabletlerinizde kullanacağınız data paketleri yakında hizmetinizde…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Geçtiğimiz haftalarda da şirket son durum hakkında resmî sitesine aşağıdaki güncellemeyi geçmişti. Şirket burada olarak “Sizi beklettiğimiz için üzgünüz!” demiş ve şu açıklamalar paylaşmıştı: “Türkiye’nin ilk Full MVNO (Sanal Mobil Şebeke) operatörü olarak hizmet vermek için tüm çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Rekabetin yüksek olduğu GSM sektöründe yer alabilmek için tüm süreçte tecrübe kazanarak ilerliyoruz.” Süreçte yapılan işlemciler ise şöyle sıralandı:

-SIM kartlarımız hazır.
-Daha hızlı ve uzaktan abonelik için “Dijital Abonelik” testlerimizi başarıyla tamamladık.
-Numara Taşıma işlemlerimiz Turkcell’de başarıyla gerçekleşti. Vodafone ve Türk Telekom ile sürecimizde sona yaklaşıyoruz.
-M2M/Data hatlarıyla en kısa sürede karşınızda olmayı planlıyoruz.

Türkiye’nin 4. GSM operatörü Netgsm yanında bu da ilginizi çekebilir: Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin

Paylaş