Türkiye’nin ilk kiralık powerbank servisi: Porty

26 Aralık 2021 21:00

Türkiye’de scooter kiralama servisinin ardından bu kez de powerbank kiralama dönemi başlıyor. İstanbul’un çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren Porty isimli uygulama sayesinde kullanıcılar powerbank kiralayabiliyor.

iOS ve Android’li uygulamalar için geliştirilen Porty uygulaması, Martı uygulamasıyla benzerlik gösteriyor. Porty, telefon modeline bağlı olarak telefonların şarjını 20 dakika için yüzde 50 şarj seviyesine getiriyor. 5.000 mAh kapasiteye sahip olan taşınabilir şarj cihazını kullanıcılar yanlarına alıp başka lokasyondaki Porty noktalarına teslim edebiliyor. Çok uçlu kablo yapısına sahip olan şarj cihazı Lightning, USB-C ve microUSB bağlantı noktalarına destek veriyor. Bu sayede çoğu teknolojik cihaz Porty sayesinde şarj edilebiliyor. Powerbank herhangi bir Porty mobil şarj noktasındaki boş şarj ünitesine takılarak iade işlemi sonlandırılıyor. Kullanıcılar en yakın istasyonları mobil uygulamadaki haritadan görebiliyor. İstasyondaki boş şarj ünitesi sayısı da uygulamadan kontrol edilebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Porty servisinin ücreti ne kadar?

Powerbank, 4 gün içinde herhangi bir Porty istasyonuna iade edilmemesi durumunda depozito ücret olarak olarak 150 TL alınıyor. Aralık ayı boyunca hergün bir saat ücretsiz olarak kullanılabilen servisin normalde 30 dakikalık (ilk açılış) kullanım ücreti 5 TL daha sonraki 30 dakikalık kullanım ücreti ise 3 TL. Uygulamanın günlük (24 saat geçerli) kullanım ücreti ise 20 TL. iOS ve Android platformlarında yer alan uygulamayı haberin devamındaki bağlantı linklerinden indirebilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Xiaomi’den çok dikkat çeken konsept

Paylaş