Türksat’tan 8K teknolojisiyle ilgili önemli gelişme

29 Ekim 2018 15:30

Türksat, Ultra HD 8K test yayınına başladı.Türksat AŞ’den yapılan açıklamaya göre, Ultra HD 8K test yayını, Türksat, Kızıl Elektronik, Vestel ile Socionext firmalarının iş birliğiyle yapıldı.

Çalışmalar sırasında İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleri, Ultra HD 8K formatında çekilerek gerçeğe çok yakın yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edildi. Bir dijital video formatı olan 8K, ilk olarak yüksek çözünürlüklü dijital kameralarda kullanılmıştır. 8192 × 4320 piksel çözünürlüğe kadar görüntü kalitesi imkanı sağlayan 8K, HD yayının 16 katı çözünürlüğe sahip. K harfi x1000 anlamına geliyor ve çözünürlükteki yatay piksel sayısını ifade ediyor. 8K, yatay olarak 8.000 piksel civarında çözünürlükteki ekran anlamına geliyor. 8K çözünürlüğün kullanıma sunulmasıyla kullanıcıların ekran deneyimi açısından bambaşka bir deneyim yaşayacağını söyleyelim. Şirket, 8K ile ilgili çalışmalarını sürdürse de bu teknolojinin yaygımlaşmasının zaman alacağını belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

8K yayını Türkiye’de test etmek mümkün

1-3 Kasım’da İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Global SatShow etkinliği kapsamında Ultra HD 8K yayın teknolojisinin ziyaretçiler tarafından Türksat standında deneyimlenebileceğini ifade edelim.

İlginizi çekebilir

Samsung’un kırılmaz OLED paneli

Paylaş