Twitter Shops ile şirket hesapları dijital bir reyon kazanıyor

09 Mart 2022 20:20

Dünyanın en büyük sosyal platformlarından Twitter, bugün şirketler ve bağlı olarak tüketicilere odaklanan Twitter Shops ile gündemde.

Twitter, yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Bugün burada detaylandırdığımız Tor hamlesi ile ses getiren firma, Twitter Shops ile şirket / dükkan hesaplarını dijital bir reyon haline getirmek istiyor. Şimdilik sadece belirli şirketler için iOS uygulaması özelinde test amaçlı kullanıma açılan yeni Shops altyapısı, mevcut Shops modülünden farklı olarak daha fazla içeriği / ürünü gözler önüne serebiliyor. Twitter Shops sisteminde müşteriler firmaların profilleri üzerinden ürün satın almıyor. Burada sadece satılan ürünler gösteriliyor ve alım için firmanın resmî sitesine uygulama içi tarayıcı açılarak yönlendirme yapılıyor.

Yeni sistem özelinde profillere “Dükkânı Görüntüle” şeklinde bir buton koyacak Twitter, bu sayede firmaların ürünlerini daha iyi şekilde öne çıkarmasına imkân tanıyacak. Twitter, son dönemde yeni CEO’sunun da etkisiyle daha önce hiç olmadığı kadar yenilikçi olacağının sinyallerini veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni dönemde kripto dünya ve NFT gibi konulara hiç olmadığı kadar ağırlık verecek platform, haber verme görevini merkeze alarak yavaş da olsa büyümesini sürdürüyor. Twitter halen gençleri kendisine TikTok gibi çekemiyor ancak haber konusunda bir numaralı kaynak konumunda yer alıyor.

Twitter Shops yanında bunlar da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş