Twitter, tepki çeken “Sana özel” kararından mobilde de geri döndü

07 Şubat 2023 09:13

Elon Musk sonrasında Twitter platformunda önemli değişiklikler oluyor. Bazı yeni özellikler geliyor, bazı kararlar iptal ediliyor.

Twitter için tepki çeken “Sana özel” kararından geçtiğimiz haftalarda ilk olarak web sürümü özelinde geriye dönüldü. Bu adımı ilk olarak Elon Musk duyurmuştu. Musk, bir sonraki Twitter güncellemesi kullanıcıların “Sana özel” ve “Takip edilenler” seçimlerini hatırlayacak demişti. Bir süre boyunca servis her açıldığında önce “Sana özel” kısmı kullanıcıların karşısına getiriliyordu. Bunu çoğu kişi istemiyordu çünkü bu bölümü algoritma özelleştiriyordu. “Takip edilenler” kısmında ise gerçekten takip edilen kişilerden gelen içerikler gösteriliyor. Geçtiğimiz ay itibarıyla Twitter, yaptığınız seçimi web sürümü özelinde hatırlamaya başladı. Artık web sürümünde bir kez “Takip edilenler” kısmını seçerseniz, bir daha “Sana özel” kısmını görmüyorsunuz. İşte bu süreç bugün itibarıyla, en sonunda Android ve iOS uygulamalarına da getirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Platformda başka gelişmeler de oluyor. Örneğin Twitter şu an kişilere mobil uygulamalardan aylık 11 dolara, web sürümünde ise aylık 8 dolara bir Blue aboneliği satıyor. Blue aboneliğini alan kişiler mavi onay rozetine sahip olmaları yanında platformda yüzde 50 oranında daha az reklam görüyor. Geçtiğimiz ay bu konuda bir duyuru yapan Musk, ilk olarak “Twitter’da reklamlar çok sık ve büyük. Önümüzdeki haftalarda her ikisini de elden geçirmek için adımlar atıyoruz.” demişti. Musk bunun üstüne bir de “ayrıca reklamsız ancak daha yüksek fiyatlı bir abonelik seçeneği de gelecek” paylaşımını yaptı.

Halen ne kadar olacağı ve ne zaman çıkacağı bilinmeyen bu paket, platformdaki reklamları komple gizleyecek bu yüzden yüksek ihtimalle 20 dolara yakın bir aylık fiyata sahip olacak. Hatta daha yüksek bir fiyat da karşımıza çıkabilir. Elon Musk’a göre servis önümüzdeki aylarda başka dillerde yapılan paylaşımları çevirisi yapılmış olarak karşınıza çıkaracak ya da başka bir deyişle önermeye başlayacak. Bunu “Sana özel” kısmı için düşünen Musk, özellikle Japonya’da çok ilginç paylaşımların yapıldığını belirtiyor.

Elon Musk ve Twitter gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş