Ücretsiz dağıtılacak ancak reklamlar taşıyacak televizyon tanıtıldı

15 Mayıs 2023 15:11

Yurt dışından geçtiğimiz hafta ilginç bir haber gelmişti. Bir firma kişilere ücretsiz ancak üzerinde reklam olan bir televizyon verecek.

Pluto TV‘nin kurucu ortağı Ilya Pozin tarafından kurulan şirket Telly, hazırladığı yukarıdaki galeride görebileceğiniz şık televizyon modelini yurt dışında ücretsiz olarak sunacak. Bu televizyonun odak noktası, ana ekranın altına yerleştirilen “Smart Display” isimli ikinci ekranı. Bu ekranda hem TV’nin ücretsiz olarak verilmesini sağlayan gelir kapısı olan reklamlar görüntüleniyor hem de örneğin bir maç izleniyorsa istatistiksel veriler gösteriliyor, hava durumu bilgileri veriliyor ya da önemli haberler geçiliyor. Çift ekranlı kullanımdan dolayı normal televizyonlardan çok daha büyük olan model, TellyOS adı verilen işletim sistemi üzerine kuruluyor. Bu işletim sistemi temel ihtiyaçlar için yeterli ancak Netflix ya da Disney+ gibi üçüncü parti servislere destek vermiyor. Bu yüzden firma televizyonun yanında ücretsiz bir Android TV çalıştıran Xiaomi Mi TV Stick benzeri cihaz veriyor. 4K destekli bu USB’den takılan ürün ile akıllı özellikler kazanan televizyonda, spesifik olarak 55 inç boyutunda bir HDR destekli 4K panel yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çift ekranlı ilk TV modeli olduğu söylenen model, iki ekranın arasına güçlü bir soundbar yerleştiriyor. İlginç şekilde duvara asma zorunluluğu olmayan model, video görüşmeler için üst kısmında bir HD kamera taşıyor ve yerleşik mikrofonlar ile sesli kontrol desteğini de beraberinde getiriyor. Bünyesinde üç farklı HDMI ve iki farklı USB portu yer alan model, bir uydu alıcısı da taşıyor. Reklamları aşırı rahatsız edici tasarlamayan ancak zaman zaman reklam göstermek için ana ekranı kullanacaklarını da belirten firma, TV içerisinde bazı oyunlar ve müzik erişimi de sunacaklarını belirtiyor. Açıklamaya göre Telly ilk aşamada 500 bin adet ücretsiz TV sunacak, şimdi kayıt yaptıranlar TV’lerini yaz aylarında teslim alacak. Sistemin ne kadar başarılı olacağını ise elbette zaman gösterecek.

İlginç televizyon modeli yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş