Ulaştırma Bakanı Turhan’dan Büyük İstanbul Tüneli hakkında açıklama

04 Şubat 2020 15:30

Büyük İstanbul Tüneli için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Avrasya’dan sonra boğazın altından geçecek olan Büyük İstanbul Tüneli‘nin etüt çalışmalarının tamamlandığını açıklamasının ardından bir açıklama geldi.  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştireceğimiz Büyük İstanbul Tüneli Projesi ihalesini bu yıl yapmayı planlıyoruz” dedi. Antalya Havalimanı’na ilişkin ihalenin finans piyasasının stabil hale gelmesi talebi nedeniyle iptal edildiğini söyleyen Bakan Turhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlayarak yüksek hızlı treni Sivas’a ulaştırılacağını belirtti. Turhan, bu yılın ilk çeyreğinde de test sürüşlerinin başlanacağını dile getirdi. Yeni uydu projelerine değinen Turhan, Türksat 5A’nın 2020’nin üçüncü çeyreğinde, Türksat 5B’nin 2021’de fırlatılması takvimine uygun olarak sürecin devam ettiğini bildirdi.  Turhan, Türksat 6A’da mühendislik modeli entegrasyon faaliyetlerine devam ettiklerini, uydunun 2022’de uzayda hizmete başlamasını hedeflediklerini kaydetti. 5G çalışmalarını da başlattıklarını anımsatan Turhan, “5G’yi ilk olarak İstanbul Havalimanı’nda pilot uygulama olarak başlatmayı planlıyoruz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Büyük İstanbul Tüneli dünyada bir ilke imza atmaya hazırlanıyor

6,5 kilometre uzunluğunda olacağı açıklanan tünel, 2015 yılında duyurulmuştu. Proje, deniz seviyesinin en alçak seviyesinde bulunan demir yolu projesi olan Marmaray’ın 60 metrelik rekorunu kırması bekleniyor. Proje dünyanın deniz seviyesinden en alçak seviyede -110 metrede bulunan tüp geçit projesi olma özelliği taşıyor.

İlginizi çekebilir

Yerli otomobil tanıtım videosu

Paylaş