Uzay kapsülünde Michelin yıldızlı şef benzersiz bir yemek deneyimi yaşatacak

17 Mart 2024 12:10

Uzay kapsülünde Michelin yıldızlı şef Rasmus Munk benzersiz bir yemek deneyimi yaşatacak. Bunun için çalışmalar başlamış durumda.

Uzay turizmi konusunda birçok firma farklı çalışmalar yapıyor, bu konuda Space Perspective firması ise bir uzay balonu planlıyor. Uzay turizmi aslında geçtiğimiz yıl gerçek anlamda başladı. Günümüzde ultra zengin kişiler özel uzay şirketleri sayesinde uzaya giderek yerçekimsiz ortam deneyimi elde edebiliyor. Bu alana şimdilik Virgin Galactic ve Blue Origin gibi firmalar öncülük ediyor ancak süreçte Space Perspective gibi isimler de bulunuyor. Space Perspective firması eğer daha önce görmediyseniz “Spaceship Neptune” olarak geçen bir uzay kapsülü ile onu yukarıya taşıyacak özel bir balon geliştiriyor. Bu balon ile 100 bin feet yükseğe çıkılacağı açıklanıyor ve bu yolculuk için her bir biletin 125 bin dolar seviyede olacağı aktarılıyor. Elbette yine ultra zengin kişilere hitap edecek olan süreç için SpaceVIP firması da devreye girdi ve Michelin yıldızlı şef Rasmus Munk ile bir ortaklık kuruldu. Buna göre kapsüldeki altı kişiye Munk tarafından hazırlanacak birbirinden özel yemekler sunulacak, bu normalde ayrı deneyimin toplam maliyeti ise kişi başına tam 500 bin doları bulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yukarıdaki galeride görebileceğiniz bilgisayar ortamında hazırlanmış yaşam alanı fotoğrafları, Space Perspective firmasının konuklarına sunacağı lüks ortamı ve inanılmaz Dünya manzarasını net olarak gözler önüne seriyor. İki saat çıkış ve iki saat iniş şekilde gerçekleştirileceği aktarılan turlarda, büyük pencereler ile 360 derecelik bir görüş aşısı sunulacak. İçerisinde yiyecek ve içecek gibi ikramların olacağı görülen uzay kapsülü, firmanın açıklamasına göre WiFi bağlantı da sunacak. Sıfır emisyon ile olabilecek en iyi uzay deneyiminin anahtarı olarak görülen Spaceship Neptune, daha önce her şey yolunda giderse ancak 2024 yılında ticari hale getirilecek denilmişti ancak süreç son aşamada 2025 yılına kalmış gibi görünüyor.

Uzay gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

Paylaş