Virgin Galactic ve milyarder Richard Branson uzaya gidiyor [Canlı İzle]

11 Temmuz 2021 15:13

Virgin Galactic firmasının sahibi milyarder Richard Branson, gün içerisinde bir erteleme olmaz ise uzaya gidiyor.

Virgin imparatorluğunun sahibi olan Richard Branson, hava şartları nedeniyle bir erteleme olmaz ise bugün (11 Temmuz 2021) 17:30 itibarıyla uzay yolculuğuna çıkıyor.

Direkt olarak yukarıdaki YouTube yayını üzerinden canlı izleyebileceğiniz bu tarihi uçuşta elbette Branson yalnız olmayacak. Toplamda altı kişilik bir ekip olacak ve milyarder ilk defa gerçek uzay deneyimi elde edecek. Bu göreve Unity 22 adını veren firma, süreçte VSS Unity kullanacak.

Virgin Galactic, hatırlarsınız geçtiğimiz aylarda VSS Unity uzay aracını bünyesindeki personel ile beraber test amacıyla uzaya çıkarmıştı. Bu araç halen bilmeyenler için uzaya bir roket ya da tamamen tek başına çıkmadı.

Firma Virgin VMS Eve hava aracını kullanarak VSS Unity’i 44 bin feet yükseğe kadar çıkardı ve bundan sonra VSS Unity’i kendi başına bıraktı. Bu noktada yerleşik roket motorunu ateşleyen VSS Unity, ses hızını üç kez aşarak uzaya çıkış yaptı.

Bu başarı firma için çok önemliydi çünkü şirket çok uzun zamandır uzaya gidemiyordu. Tam olarak bu son denemede elde edilen başarıyla Richard Branson için uzayın kapıları tam olarak açılmış oldu.

Bu önemli görev hakkında Branson’dan daha önce yukarıdaki paylaşım gelmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Richard Branson ve Virgin Galactic tarih yazacak

Halen test olarak görülen bugün yapılacak görevde sorun yaşanmazsa Branson ve ekibi yaklaşık olarak 5 dakikalık bir yer çekimsiz ortam deneyimi elde edecek.

Biliyorsunuz bir diğer milyarder, kısa süre önce Amazon’un CEO’luk görevini bırakan Jeff Bezos da 2o Temmuz tarihinde uzayda olacak.

İlginizi Çekebilir

Helikopterler varken neden uçan taksiler geliştiriliyor?

Paylaş