Vivo, Çin pazarında tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı

02 Kasım 2021 09:52

Türkiye’de fabrika kurarak üretim yapan firmalardan Vivo, Çin pazarında tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Vivo, bilmeyenler için Kocaeli Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde (GGOSB) kurulan üretim tesisi ile küresel üretim ağının en son genişlemesini geçtiğimiz aylarda hayata geçirdi. Toplam 20 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen 12.000 metrekarelik Vivo Türkiye fabrikasından birçok model çıkmaya başladı.

Genel olarak ciddi şekilde büyüyen şirket, Counterpoint’in aylık sektör raporuna göre 2021’in üçüncü çeyreğinde Çin’in akıllı telefon pazarında 1. sırayı aldı. Çin’deki akıllı telefon satışlarında yüzde 23’lük pazar payının sahibi olan firma, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21’lik büyüme oranıyla dikkat çekti.

Yakın zamanda Canalys’in açıkladığı raporda da Vivo, güçlü büyüme ivmesini koruyarak 2021’in üçüncü çeyreğinde yüzde 10’luk pazar payıyla ilk kez küresel akıllı telefon sevkiyatlarında dördüncü sırada yer almıştı.

Firma kısa süre Vivo Y53s modelini Türkiye’de satışa sundu

Vivo Y53s, Türkiye’de 128 GB depolama için 4.300 TL‘den elde edilebilir hale gelmişti. Model için firma kendisi şunları açıkladı: “Y53s, 6.58 inç ekran boyutuna ve FHD+ çözünürlük sunan bir ekrana sahip. 5000 mAh super büyük pil ve yapay zeka tabanlı güç tasarrufu teknolojisi ile Y53s, tam şarj kapasitesiyle 14,3 saate kadar online Hd video izleme veya 7,05 saat oyun oynama imkanı sağlıyor.

64 MP süper yüksek çözünürlük ana arka kamerası, kusursuz netlik sağlarken, arka kamerada yer alan Süper Gece Modu ile karanlıkta bile muhteşem gece çekim imkanı sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Vivo Y53s modelinin en dikkat çeken özelliği ise; 8 GB RAM + 4 GB Genişletilmiş RAM. 8 GB’lık Y53s’in gizli bir bellek avantajı bulunuyor. Boşta kalan ROM alanının 4 GB’a kadar olan kısmını, uygulamalar arası geçişi daha da akıcı hale getirmek için genişletilmiş RAM olarak kullanabiliyor.”

Bu arada Vivo Y21s modeli de kasım ayında Türkiye pazarında elde edilebilir hale gelecek.

İlginizi Çekebilir

Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin

Paylaş