Voicemod üzerinde artık özel sentetik sesler oluşturulabiliyor ve başkalarıyla paylaşılabiliyor

30 Kasım 2023 15:36

Özellikle yayın dünyasının yakından tanıdığı hizmetlerden olan Voicemod üzerinde artık sentetik ses oluşturulabiliyor.

Voicemod, özellikle kişilerin seslerini değiştirebilmesine imkan tanıyan altyapısı ile sevilen ve uzun zamandır kullanımda olan bir program. Kurulan altyapı sesinizi karşı tarafa gerçek zamanlı olarak değiştirerek (Burada 100’den fazla seçenek sunuluyordu) iletiyor, buna birçok oyuncu ve yayıncı bayılıyor. Windows 10 / 11 ve aynı zamanda macOS için de sunulan ve Discord içerisinde de kullanılabilen yazılım, artık kişilerin direkt olarak uygulama içerisinde kendi sentetik seslerini hazırlamasına da imkan tanıyor. Bu ince ayarlar ile ciddi şekilde özelleştirilebilen sesler, eğer istenirse başkasıyla da paylaşılabiliyor. Bu sayede bir kişi kendi gerçek sesini sizin hazırladığınız sentetik / dijital sesle değiştirebiliyor. Yapay zeka temelli olduğundan çok iyi sonuçlar ortaya çıkarabildiği aktarılan sistem hakkında firma, “Kullanıcıların Voicemod’un yapay zeka tarafından oluşturulan ses kişiliklerinden biri üzerinden, tamamen yeni bir ses oluşturması için çeşitli parametreleri ve efektleri ayarlamasına olanak tanıyan bir araç yarattık” açıklamasını geçiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Buna benzer bir konuda en son YouTube gündeme gelmişti. Son dönemde yapay zeka tarafına çok fazla önem veren YouTube, müzisyenlerin / şarkıcıların sesini yapay zeka üzerinden kullanılabilir hale getirerek başkalarına sunmak istiyor. Bu sayede oluşturulan videolar / müzik videoları ünlü bir şarkıcının sesiyle seslendirilebilecek (Sesi kötü söz yazarları buna bayılabilir), bundan videoyu oluşturan kişi yanında sesi kullanılan müzisyen de para kazanacak.

Bu sistem üzerinde uzun zamandır çalıştığı ve altyapıyı orijinalde eylül ayındaki “Made On YouTube” etkinliğinde duyurmak ve ardından ufak çaplı beta testlerini başlatmak istediği aktarılan şirket, bunu yapamadı çünkü haberlere göre Universal Music Group, Sony Music Entertainment ve Warner Music Group gibi müzik şirketleriyle olan görüşmeler beklendiğinden çok daha yavaş ilerliyor.

Voicemod adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş