Volkswagen, Audi hisselerinin tamamı için yeni bir hamle yaptı

18 Haziran 2020 21:00

Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından biri olan Volkswagen, hali hazırda bünyesinde Audi markasını da bulunduruyor. Ancak buna rağmen hisselerinin hepsini elinde tutmuyordu.

Volkswagen, dünyanın en büyük grup otomobil üreticilerinden biri. Bünyesinde Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Škoda ve son olarak Scania gibi markaları bulunduruyor. Ancak bu markalardan bazılarının hisselerinin tamamı Volkswagen’e ait değil. Audi’ye ait hisselerin yüzde 99,64’ü Volkswagen’e ait. Anlayacağınız VW, Audi üzerinde tam bir hakimiyete sahip değil. Ancak bu durum değişmek üzere. Çünkü Volkswagen uzun süredir almak istediği kalan Audi hisseleri için çalışmalarında sona geldi. Marka kalan hissedarlara yüzde 48’e kadar prim ödemeyi de kabul etti. Hali hazırda bir Audi hissesinin 1.551,53 euro ettiğini de hatırlatmak gerek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen, Audi için önemli bir adım atıyor

Volswagen’in bu hamlesi ile birlikte Audi hissedarlarına toplam 237 milyon euro ödeyecek. Çoğunuz için VW’nin bu hamlesi gereksiz gelebilir ancak marka ödeyeceği bu küçük miktar ile Audi’nin gelecekte artacağı tüm karlılığına sahip olacak. Önümüzdeki yıllarda elektrikli araç girişimlerinin artması ile birlikte Audi’nin de değerleneceği düşünülüyor, Hisse transferleri sonrasında markalar arasında bir değişim olması da beklenmiyor. Eğer taraflar tam olarak uzlaşırsa Audi hisselerinin tamamı bu yaz Volkswagen’e ait olacak. Gelişmeleri LOG.com.tr’den takip edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Tüm merak edilenleriyle 2020 VW Golf

Paylaş