Volvo destekli elektrikli otomobil Polestar 2’den güzel gelişme

20 Ekim 2019 10:00

Dünyanın en önemli otomobil firmalarından Volvo, alt markasından gelen tamamen elektrikli Polestar 2 modeli ile çıkışa çok yakın.

Volvo, hep söylediğimiz ve gösterildiği üzere Polestar markasıyla elektrik tarafında da öne çıkmak istiyor. Bu taraftaki en önemli model ise Tesla Model 3‘ün karşısına çıkartılacak Polestar 2 olacak. İşte bu model, yapılan açıklamaya göre son geliştirme aşamasına girmiş durumda. Çok yakında firmanın Çin’de yer alan fabrikasında seri üretime alınacak denilen araç, otomobil dünyasında gerçekten çok merak uyandırıyor. En son duyduğumuz kadarıyla Polestar 2, Avrupa’da yaklaşık olarak 59 bin euro fiyat etiketiyle elde edilebilecek. Seri üretimin ikinci yılında fiyatının 40 bin dolara kadar düşeceği aktarılan araç, mevcut Avrupa fiyatıyla direkt olarak Tesla Model 3‘ün Long Range AWD versiyonu ile kafa kafaya geliyor. Volvo kalitesi ve bilinirliği nedeniyle de Polestar 2‘nin özellikle Avrupa pazarında çok ses getireceği tahmin ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volvo destekli Polestar 2 hakkında teknik detaylar şöyle

Temelde bir Volvo olduğunu her açıdan gösteren otomobil, çok daha güçlü Polestar 1 ile benzer tasarımı çizgilerini taşıyor. Kokpitinde geniş bir dokunmatik ekran ve dijital gösterge takımı yer alan otomobil, tam dolu pille 440 km yol yapabiliyor. 408 beygir güç üreten tamamen elektrikli Polestar 2, 0’dan 100 km/s hıza 5 saniyenin altında çıkabiliyor. Tabanında 78 kWh kapasitesinde pil yer alan otomobil, genel olarak elektriğin çevikliğini konforla birleştiriyor.

İlginizi Çekebilir

Polestar 1 videosu

Paylaş