Volvo elektrikli otomobilleriyle birlikte deri kullanımına veda ettiğini duyurdu

23 Eylül 2021 18:00

Emisyonsuz ulaşım odağında ürün gamını dönüştürmeye başlayan Volvo, araç içi deri kullanımına da veda ederek sürdürülebilirliği destekliyor.

Çevreci ve sürdürülebilir politikalarını ürün gamının yanında destekleyici alanlarla da ön plana çıkartan Volvo yeni bir hamleyle karşımızda. Tamamen elektrikli otomobilleriyle birlikte hayvanlar için önemli bir strateji duyuran marka, C40 Recharge’dan başlayarak, yeni araçlarında deri malzeme kullanılmayacağını açıkladı. Önümüzdeki yıllarda tamamen yeni bir elektrikli otomobil ailesi piyasaya sürmeye hazırlanan İsveçli üretici, 2030 yılına kadar içerisinde deri malzeme bulunmayan araçlarla kullanıcıların karşısına çıkacak. Marka, deriden arındırma hedefinin bir parçası olarak, otomobil endüstrisinde kullanılan birçok malzeme yerine kullanılabilecek, yüksek kalitede, sürdürülebilir kaynaklar araştırıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volvo, yeni modellerinde geri dönüştürülebilir

2040 yılına kadar tamamen döngüsel bir iş modeline geçmeyi planlayan Volvo, 2025 yılına kadar yeni otomobillerindeki malzemenin yüzde 25’inin geri dönüştürülmüş ve bio-tabanlı içerikten oluşmasını hedefliyor. 2025’e kadar, iklim planlarının bir parçası olarak, malzeme tedarikçileri de dahil olmak üzere tüm doğrudan tedarikçilerinin yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmasının hedeflenmesi de planın önemli ayakları arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirketin iç mekanlarda deri kullanma kararından vazgeçişi, ormansızlaşma da dahil olmak üzere büyükbaş hayvancılığın olumsuz çevresel etkilerinden kaynaklanıyor. Çoğunluğu sığır yetiştiriciliğinden ve insan faaliyetlerinden kaynaklanan küresel sera gazı emisyonlarının yaklaşık %14’ünden hayvancılığın sorumlu olduğu tahmin ediliyor. Volvo, müşterilerine deri iç mekân seçenekleri yerine biyolojik bazlı ve geri dönüştürülmüş kaynaklardan üretilen yüksek kaliteli sürdürülebilir malzemeler gibi alternatifler sunacak.

İlginizi çekebilir

Precept projesi gerçek oluyor

Paylaş