WhatsApp, “HD fotoğraf” sonrasında “HD video” dönemini de başlatıyor

25 Ağustos 2023 13:09

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma servisi olmayı sürdüren WhatsApp, “HD fotoğraf” sonrasında “HD video” dönemini de başlatıyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan duyuru üzerinden geçtiğimiz hafta WhatsApp içerisinde HD yani normalden daha yüksek çözünürlükte fotoğraf gönderme döneminin başladığını öğrendik. Cihaza bağlı olarak değişecek olmasına rağmen 1365×2048 piksellik standart kalite artık 2000×3000 piksel seviyesine kadar çıkarılabiliyor, bu sayede fotoğraflar karşı taraf tarafından daha keskin şekilde görüntülenebiliyor. Yakında herkes için kullanıma sunulacak HD fotoğraf gönderme desteği yanında, video gönderme kalitesi de artırılıyor. Şirketin yavaş yavaş dağıtıma çıkarmaya başladığı HD video gönderme desteği, tercih edildiği zaman standart olan 480P video kalitesini 720P seviyesine çıkaracak. Çok daha iyi görünecek 720P videolar göndermek için özel olarak “HD” ayarının seçilmesi gerekecek, normalde yine sunucu yükünü azaltmak adına 480P gönderim yapılacak. HD videoda 1080P ya da 4K’ya çıkmayan ve bunu yakında da yapması beklenmeyen WhatsApp, bu aralar çok sayıda yeni özellikle gündeme geliyor. Örneğin son dönemde en çok ses getirenlerden birisi üretken yapay zeka temelli çıkartma sistemi olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WhatsApp, Instagram ve Facebook‘un başındaki çatı şirket Meta, son dönemde üretken yapay zeka tarafında çok ama çok büyük önem veriyor. Bu konuda özellikle Instagram merkezli büyük özellikler planlayan firma WhatsApp’ı da unutmuyor, popüler servise sadece yazarak çıkartma oluşturma imkanı getirilmesi için aktif olarak çalışmalar yapılıyor. Üretken yapay zeka temelli bu sistem sayesinde kişilerin kendi çıkartmalarını oluşturması çocuk oyuncağı haline getirilecek, bu da yaratıcılığı ciddi seviyede artıracak. Şu an Android betasında test edilen ve herkese ne zaman geleceği bilinmeyen bu özellik, başta yüksek ihtimalle sadece İngilizce dilinde çalışacak, daha sonra ise Türkçe gibi başka dillere de destek verilecek.

WhatsApp yenilikleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş