Herkese açılıyor: WhatsApp üzerinde “HD fotoğraf ve HD video” nasıl gönderilir?

08 Eylül 2023 11:43

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma servisi olmayı sürdüren WhatsApp, “HD fotoğraf” ve “HD video” gönderme sistemini Türkiye’de de herkese açmaya başladı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan duyuru üzerinden geçtiğimiz hafta WhatsApp içerisinde HD yani normalden daha yüksek çözünürlükte fotoğraf gönderme döneminin başladığını öğrendik. İşte bu dönem artık Türkiye’de de aktif edilmeye başlandı. Yakında eksiksiz olarak herkese açılacak özellik sayesinde eskiye nazaran daha yüksek kaliteli fotoğraflar gönderilebiliyor. Bunun için göndermek istediğiniz fotoğrafı seçtikten sonra açılan menünün en üstündeki ufak “HD” butonuna basmanız ve oradan “HD kalitesi” seçeneğini seçmeniz yeterli oluyor. Bizim kullandığımız cihazda standart kalite 2048×1536 piksel olarak görünürken, HD kalitesinde çözünürlük 4032×3024 piksel seviyesine çıkıyor. Bu HD kalitesi ayarındaki çözünürlük seviyesi, cihazdan cihaza ya da fotoğraftan fotoğraf farklılık gösterebiliyor. HD fotoğraf gönderme desteği yanında WhatsApp’ın video gönderme kalitesi de artırılıyor. Şirketin geçtiğimiz günlerde geniş çaplı olarak çıkarmaya başladığı (Türkiye’de de aktif olmaya başladı ancak herkese gelmesi zaman alabilir) HD video gönderme desteği, aktif edildiği zaman standart 480P video kalitesini 720P seviyesine çıkarıyor. Çok daha iyi görünen 720P videolar göndermek için fotoğraf tarafında olduğu gibi özel “HD” butonundan “HD kalitesi” seçiminin yapılması gerekiyor, seçim yapılmazsa yine sunucu yükünü azaltmak adına 480P gönderim yapılıyor. Bizim kullandığımız cihazda standart kalite 848×476 piksel olarak görünürken, HD kalitede çözünürlük 1280×718 piksel seviyesine çıkıyor. Videoda SD’den HD’ye geçmek, video boyutu iki katına çıkarıyor, çözünürlükler cihazdan cihaza ve videodan video değişiklik gösterebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WhatsApp üzerinden HD fotoğraf ve HD video göndermek yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş