WhatsApp için grup odaklı faydalı bir özellik daha geliyor

17 Mayıs 2022 15:12

Pazarın liderliğini koruyan WhatsApp için yeni özellikler geliştirilmeye ve bunlar yeni beta sürümlerinde bulunmaya devam ediliyor.

WhatsApp, ortaya çıktığı kadarıyla yakında grup üyelerinin, gruplardan sessiz şekilde ayrılmasına imkân tanıyacak. Bu sayede bir kişi eklendiği gruptan ayrıldığı zaman, bu durum gruptaki diğer üyelere açık şekilde gösterilmeyecek. Şu an bunun tam tersini uygulayan ve ayrılmayı herkese bildiren firma, bu yeni adım ile birçok kişiyi memnun edecek. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta yapılan güncelleme ile beraber grup limiti de kademeli olarak artırılmaya başlandı. Firma bunu şöyle açıklamıştı: “Sürekli olarak aldığımız en önemli taleplerden biri, bir sohbete daha fazla kişi ekleme seçeneği oldu. Bu nedenle şimdi bir gruba 512 kişi ekleme özelliğini aşamalı olarak kullanıma sunuyoruz. Özel, güvenli ve emniyetli topluluklar oluşturmak emek ister. Bu iyileştirmelerin insanların ve grupların birbirine yakın kalmasına yardımcı olacağını düşünüyoruz.”

WhatsApp elbette başka çalışmalar da yapıyor. En son beta sürümlerinde görüldüğü kadarıyla firma, grup yöneticilerinin mesaj silme sistemi için son aşamaya gelmiş durumda. Yakında herkes için kullanıma sunulacak özellik, grup yöneticilerinin bir mesajı gruptaki herkesten silmesine imkân tanıyacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir grup içerisinde mesaj silindiği, diğer grup üyeleri tarafından görülebilecek. Süreçte elbette kişiler silinen mesajı göremeyecek. Ancak mesajı hangi yöneticinin sildiği açık olarak belirtilecek. Grupları daha güvenli ve düzenli hale getirmek adına güzel olan bu özellik, istenmeyen içeriklerin önüne geçmek adına büyük bir kontrol sağlayacak.

WhatsApp çoklu cihaz desteği yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

Paylaş