WhatsApp için yolda olan çoklu hesap desteği gelişiyor

27 Temmuz 2020 15:00

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma servisi WhatsApp, çok uzun zamandır gündemde olan önemli özelliği üzerinde çalışmayı sürdürüyor.

Facebook‘un sahibi olduğu WhatsApp, sürekli yeni özellikler kazanmaya, yeni özellikler ile gündeme gelmeye devam ediyor. Bu özelliklerin başında da biliyorsunuz çoklu hesap desteği yer alıyor. Çok uzun zamandır test edilen bu özellik sayesinde kişilerin hatırlarsınız aynı WhatsApp hesabını iki farklı cihazda kullanmasının önü açılacak demiştik. Yeni gelen bilgilere göreyse firma kişilere burada iki değil dört farklı cihaz desteği veriyor. Bu da elbette çok güzel görünüyor. Bu sayede aynı hesap hem Android telefonda hem Android tablet üstünde hem de örneğin iPad ve bilgisayar üzerinde açabilecek deniyor. Bu özelliğin tüm popüler işletim sistemlerinde destekleneceği aktarılıyor ve farklı cihaz üstü girişlerde kişilerin bildirim alacağı aktarılıyor. Bu özellik için arayüzü son beta sürümlerinde görüldüğü üzere son aşamaya getiren firma, çıkışa oldukça hazır görünüyor ancak daha zamana ihtiyacı var gibi duruyor. Tüm cihazların tek bir sayfada yönetileceği altyapıda, cihaz ekleme işlemi SMS ya da WhatsApp Chat üzerinden gönderilen kodlar ile olacak da deniyor. Bu da güvenlik adına mantıklı bir adım olarak geçiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WhatsApp için sunulan en son yenilikler şunlar olmuştu

Hareketli Çıkartmalar: Çıkartmalar WhatsApp üzerinden iletişime geçmenin en hızlı popülerleşen yöntemlerinden biri. Her gün milyarlarca çıkartma gönderiliyor. WhatsApp olarak, yeni hareketli çıkartma paketlerini kullanıma sunuyoruz. Kendinizi ifade etmenizi kolaylaştıran bu çıkartmalar şimdi daha da eğlenceli.

QR kodları: Yeni kişi eklemeyi her zamankinden daha kolay hale getiriyoruz. Çok yakında, yeni biriyle tanıştığınızda QR kodunu tarayarak onu kişilerinize ekleyebileceksiniz. Artık telefon numaralarını tek tek girmeniz gerekmiyor.

WhatsApp Web ve Masaüstü için Koyu mod: Olağanüstü popüler Koyu mod teması şimdi bilgisayarınızda da kullanılabiliyor.

Görüntülü grup aramalarında geliştirmeler: Şimdi sekiz kişinin aynı anda katılabildiği görüntülü aramalarda istediğiniz kişiye odaklanmanızı daha kolay hale getiriyoruz. İstediğiniz katılımcının videosunu basılı tutarak tam ekran olacak şekilde büyütebilirsiniz. Ayrıca, 8 veya daha az katılımcı içeren grup sohbetlerine video simgesi ekledik. Böylece tek bir dokunuşla kolayca görüntülü grup araması başlatabiliyorsunuz.

Durum özelliği şimdi KaiOS’te de kullanılabiliyor: 24 saatten sonra kaybolan güncellemeler paylaşmanıza imkan veren bu popüler özelliğin keyfini şimdi KaiOS kullanıcıları da çıkarabiliyor.

İlgili Video

Paylaş