Kamu çalışanlarına iş için WhatsApp yasağı getirildi

29 Temmuz 2020 10:30

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma servisi WhatsApp, Türkiye özelinde önemli bir yasak haberiyle gündemde yer alıyor.

Milliyet’ten Kıvanç El’in haberine göre Türkiye’deki kamu çalışanları özel hayatında kullanmaya devam edebilecek ancak artık kurumsal işlemlerde Facebook‘un sahibi olduğu WhatsApp uygulamasını kullanmayacak. Aktarıldığı kadarıyla Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından kamu için hazırlanan ve bilgi sistemlerindeki tedbirlerin uygulanması zorunlu olan güvenlik rehberinde yerli sistemlere geçiş önceliği istendi. Rehber ile WhatsApp yanında Telegram gibi yabancı mesajlaşma programları yerine yerli mesajlaşma programlarının kullanılması zorunluluk haline getirildi. Bunun arkasında ise kamu kurumlarının bilgi sistemlerinde karşılaşılan güvenlik risklerinin azaltılması yer alıyor. Hazırlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi kapsamında başka güvenlik önlemleri de alınmış durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WhatsApp için güzel bir destek yolda bulunuyor

Servis için yolda olan özelliklerin başında çoklu hesap desteği yer alıyor. Uzun zamandır test edilen bu özellik sayesinde kişilerin hatırlarsınız aynı WhatsApp hesabını iki farklı cihazda kullanmasının önü açılacak demiştik. Yeni gelen bilgilere göreyse firma kişilere burada iki değil dört farklı cihaz desteği veriyor. Bu da elbette çok güzel görünüyor. Bu sayede aynı hesap hem Android telefonda hem Android tablet üstünde hem de örneğin iPad ve bilgisayar üzerinde açabilecek deniyor. Bu özelliğin tüm popüler işletim sistemlerinde destekleneceği aktarılıyor ve farklı cihaz üstü girişlerde kişilerin bildirim alacağı aktarılıyor. Bu özellik için arayüzü son beta sürümlerinde görüldüğü üzere son aşamaya getiren firma, çıkışa oldukça hazır görünüyor ancak daha zamana ihtiyacı var gibi duruyor. Tüm cihazların tek bir sayfada yönetileceği altyapıda, cihaz ekleme işlemi SMS ya da WhatsApp Chat üzerinden gönderilen kodlar ile olacak da deniyor. Bu da güvenlik adına mantıklı bir adım olarak geçiyor.

İlgili Video

Paylaş