Windows 10 işletim sistemli “kendin yap” bilgisayar kiti [Video]

20 Haziran 2019 09:00

Kano heyecan verici yeni “kendin yap” bilgisayar kitini duyurdu. Bu kez Microsoft iş birliğinde gelen kit Windows 10 S işletim sistemli dizüstü oluşturmanızı sağlıyor.

Geçmişte de “kendin yap” bilgisayar modellerine yer verdiğimiz Kano bu kez en yeni versiyonda Microsoft ile iş birliğine giderek Windows 10 S işletim sistemli versiyonu müjdeliyor. Windows 10 S, Windows 10’un “lite” versiyonu gibi düşünülebilir. Böylece daha düşük konfigürasyonlarda cihaz performansını korumaya devam edebiliyor. Bu hayli heyecan verici bir gelişme. Çünkü firmanın bundan önceki modelleri Kano’nun kendi işletim sisteminden güç alıyordu. Bu da uygulama uyumluluğu için ayrıca bir destek gerektiriyordu. Şimdi ise Microsoft’un uygulama mağazasındaki uygulamalar cihazlara açılıyor. Ancak S versiyonunun sadece bu mağaza ile sınırlı olduğunu belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Windows 10 S ile gelen cihazın teknik detayları

Kano’nun donanım tarafında da değişikliğe gittiğini söylemekte fayda var. Geçmişte Raspberry Pi’lerden güç alan cihaz şimdi oluşturma kiti içinde dört çekirdekli 1,44 GHz Intel Atom x5-Z8350 işlemci ile geliyor. 4 GB RAM‘le çalışan model 64 GB‘lık dahili hafızaya sahip. Hafızayı microSD kart ile artırabileceğinizi de belirtelim. Cihazın sunduğu bağlantılar ise HDMI, kulaklık girişi, 2 USB girişi, Wi-Fi ve Bluetooth şeklinde.

Tasarım olarak akla Microsoft’un Surface modellerini getiren cihazda 11,6 inç dokunmatik ekran yer alıyor. Ekran klavyeden bağımsız olarak tablet gibi kullanılabiliyor. Sadece çocukların değil bu alanda hiç deneyimi olmayan yetişkinlerin de dikkatini çekecek olan bilgisayar yalnızca donanım toparlama değil, yazılım konusunda da eğitici bir ürün. Çocukları yazılım ve teknolojilere ısındırmak, alıştırmak ve hatta onları bu alanda çalışmaya teşvik etmek için tasarlanan cihazla beraber Minecraft’ın eğitim versiyonu da geliyor. Tabii Paint 3D’nin de dahil olduğu pek çok Microsoft uygulaması da paketin içinde.

21 Ekim‘de çıkışını gerçekleştirecek olan Kano PC yurt dışında 299 dolardan ön siparişe açılmış durumda.

Paylaş