Windows 11 öncesinde Windows 10 için ölüm tarihi açıklandı

14 Haziran 2021 16:14

Microsoft, biliyorsunuz 24 Haziran tarihinde Windows 11 işletim sistemini tanıtacak. İşte bu sürüm öncesinde bir Windows 10 duyurusu geldi.

Microsoft maalesef halen yeni Windows sürümü Windows 11 olacak demiyor ancak tüm işaretler bu yönde geliyor.

Gerçekten merak edilen yeni sürüm öncesinde bir açıklama yapan yazılım devi, Windows 10 için resmi desteğin 2025 yılında (Spesifik olarak 14 Ekim 2025) biteceğini açıkladı. Yani Windows 10’a uzun bir süre daha aktif olarak destek verilecek ve güvenlik güncellemesi yayımlanacak.

Bu durum elbette oldukça normal çünkü şu an milyonlarca sistemde Windows 10 aktif olarak yüklü bulunuyor. Doğal olarak bu sistemlerin büyük çoğunluğu Windows 11’e geçirilmeyecek. Bu yüzden Microsoft eski sürümü güvenlik için yıllarca güncellemeye devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Windows 10’un yerini alacak Windows 11 ile neler gelecek?

Daha önce ortaya çıktığı kadarıyla Microsoft ilk olarak yerleşik marketi güncelleyecek. Yeni Windows uygulama marketi çok daha fazla kişiye / şirkete açılacak ve özellikle oyun konusunda çok daha rekabetçi hale gelecek.

Microsoft burada Steam ve Epic Games karşısında daha fazla söz sahibi olmak istiyor ve satışlardan alınan payı düşürüyor. Satya Nadella’nın son dönemdeki en büyük güncelleme dediği son sürümle arayüz tasarımı da ciddi oranda yenilecek. 

Yeni jenerasyon sürüm ile Windows 10’un mevcut tasarımı yapısı hiç olmadığı kadar modern hale gelecek. Yeni jenerasyon Windows’ta yeni özelliklerden çok tasarım konusunda ciddi yenilikler bekleniyor.

Bu arada Microsoft, iptal edilen 10X için hazırlanan yenilikleri ilerleyen dönemde ya da ana sürümle Windows 11’e de getirecek. Böylelikle 10X için yapılan çalışmalar boşa gitmemiş olacak.

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en küçük aksiyon kamerası ile tanışın

Paylaş