Xbox şefi Phil Spencer yenilgiyi bir kez daha kabul etti

05 Mayıs 2023 12:02

Xbox tarafının başında yer alan isim Phil Spencer, konsol tarafındaki yenilgiyi yaptığı açıklama ile bir kez daha kabul etti.

Phil Spencer, 2019 yılında Microsoft’un oyun stratejisinin artık sadece konsollar olmadığını ve firmanın toplu olarak Xbox, PC, bulut ve mobil cihazlara odaklandığını belirtmişti. Artık konsol tarafında kazanmak ya da lider olmak için sadece harika oyunlar yapmanın yeterli olmadığını belirten ve bu açıklaması gerçekten çok ilginç karşılanan Spencer, Xbox’ın PlayStation ya da Nintendo’nun başarısını yakalayamayacağını ve bu yüzden spesifik olarak GamePass ve Cloud hizmetlerine yöneldiklerini söyledi. Konsol savaşını kaybettiklerini açık olarak kabul eden Spencer, herkesin dijital oyun kütüphanesini oluşturduğu Xbox One neslinde “kaybedilecek en kötü nesli kaybettik” yorumunda da bulundu. PlayStation ile direkt rekabet yerine GamePass ve bulut oyunculuk özelinde kendi yollarını çizmek istediklerini belirten Spencer, konsollarda sunduğumuz deneyiminin harika olmasını sağlamaya odaklanmaya devam edeceğiz” diyor ancak burada çok fazla beklentiye girilmemesi konusunda da açık sinyaller veriyor. Yolda olan yeni oyunları özelinde “Starfield’ın 10 üzerinden 11 aldığı ve insanların bu yüzden PlayStation 5’lerini satmaya başladığı bir dünya yok, böyle bir şey olmayacak.” açıklamasını da yapan Spencer, bu söylemleri ile sıkı Xbox fanlarından hiç iyi geri dönüşler almamış durumda. Uzun zaman sonra çok büyük bir kitle artık Phil Spencer’in değiştirilmesi yani Xbox’ın başından alınması gerektiğini düşünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Microsoft bu aralar büyük yatırımlar yaptığı oyun konusunda iyi haberler almıyor. Örneğin geçtiğimiz hafta Activision Blizzard alımına İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) onay vermedi. Kurum anlaşmanın “hızla büyüyen bulut oyun pazarının geleceğini değiştirebileceği, inovasyonu azaltabileceği ve İngiltere’deki oyuncular için daha az seçeneğe yol açabileceği” sonucuna vardı. Microsoft bu net olarak “engelleme” anlamına gelen sonucu temyize götüreceğini açıkladı. Kısa süre önce Xbox donanımları üzerinden elde edilen gelirin yüzde 30 oranında düştüğünü duyuran Microsoft, en son oyunları olan Redfall özelinde de çok kötü yorumlar aldı. Oyun konsollar için 60 fps desteği olmadan çıkarıldı ve genel olarak çok sıkıcı bulundu. Oyunda ayrıca ciddi yapay zekâ sorunları olduğu da bildirildi. Bu konuda konuşan Phil Spencer, “Kendime kızgınım.” dedi.

Xbox şefi Phil Spencer tarafından yapılan açıklama yanında bu da ilginizi çekebilir: Çok ses getiren yarı insansı robot Ameca

Paylaş