Xiaomi 14 serisi “Leica Summilux” optikler ile geliyor

19 Ekim 2023 08:42

Türkiye satış ihtimalli Xiaomi 14 serisi için bu sefer kamera odaklı bir doğrulama geldi. Telefonlar “Leica Summilux” lensler taşıyor.

Qualcomm’un “Snapdragon 8 Gen 3” işlemcisinin tanıtacağı “Snapdragon Summit” etkinliğinden sonra, spesifik olarak 27 Ekim tarihinde beklenen amiral gemisi modelleri Xiaomi 14 ve 14 Pro resmi olarak lanse edilebilir. Lansman tarihleri halen resmi olarak duyurulmayan ancak yakında olan telefonlar için şimdiye kadar çok sayıda sızıntı yapıldı. Örneğin dün ortaya atılan bir iddiada, hem 14 hem de 14 Pro modelinin arkasında çok yüksek kaliteye sahip Leica Summilux lensler / optikler kullanılabilir denilmişti. Bugün ise şirket yukarıdaki resmi poster paylaşımıyla beraber bu önemli bilgiyi doğruladı. Xiaomi’nin şimdiye kadar kullandıkları arasında en iyisi olacak denilen bu optikler / lensler üzerinden fotoğraf kaliteleri çok yüksek olacak gibi görünen telefonlardan Xiaomi 14 Pro modelinde, 6,7-inç boyutunda, 2K çözünürlükte bir 120 Hz LTPO ekrana yer verilecek. En üstte tam 3.000 nit parlaklık sunacağı söylenen bu ekran, HDR 10+ ile Dolby Vision desteklerine sahip olacak, çok yüksek renk doğruluğu getirecek ve Gorilla Glass Victus 2 cam ile korunacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Daha önce ortaya atılan iddialar gerçek çıkarsa Xiaomi 14 Pro modeli Android tarafında titanyum çerçeve üzerine kurulan ilk amiral gemisi olabilir. Ses getirecek modeller güçlerini yukarıda da belirttiğimiz gibi Snapdragon 8 Gen 3 işlemciden alacak. Beklentinin çok yüksek olduğu Qualcomm imzalı amiral gemisi işlemcisi, son detaylara göre bir adet Cortex-X4 + beş adet Cortex-A720 + iki adet Cortex-A520 çekirdek kurulumunu merkeze alıyor, 3 nm üretim sürecinden çıkıyor ve çok güçlü Adreno 750 GPU taşıyor. Modellerden 14 Pro 120W kablolu ile 50W kablosuz şarj destekli 5.000 mAh pil ile karşımıza çıkacak. 14 modelinde ise 90W kablolu ile 50W kablosuz şarj destekli 4.860 mAh pile yer verilecek.

Xiaomi 14 haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş