Yeni Apple AirTag, 2025 yılına atılmış gibi görünüyor

18 Ekim 2023 20:09

Türkiye’de de satılan Apple AirTag takip cihazı için bir sonraki jenerasyon konuşulmaya başlandı. Ürün daha önce söylendiği gibi 2024’te gelmeyecek.

Geçtiğimiz aylarda konuşan Ming-Chi Kuo, Apple yeni AirTag modelini 2024’ün sonunda seri üretime almayı düşünüyor demişti. Kuo bu konuda bugün bir güncelleme geçti ve ürünün şirket içinde 2025 yılına ertelendiği duyurdu. İlk kez 2021 yılında hayatımıza giren ürünün yenisi henüz tam olarak ne tarz yenilikler taşıyacak bilinmiyor. Artık 2025’ün eylül etkinliğinde yeni iPhone’lar ve Apple Watch’lar ile beraber lanse edilmesi beklenen ürün, Kuo’ya göre 2024’ün başında ABD’de satılmaya başlanacak karma gerçeklik başlığı Apple Vision Pro ile iyi bir entegrasyon getirecek. Bunun tam olarak ne anlama geldiği henüz bilinmiyor ancak AR temelli konumlandırma ve konum görselleştirme konusunda bazı adımların atılabileceği düşünülüyor. Bünyesinde mevcut versiyondan farklı olarak U1 değil U2 çipinin olması beklenen yeni AirTag, yüksek ihtimalle ilk sürüm gibi 29 dolarlık fiyatını korumaya devam edecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple AirTag takip cihazı bundan önce Türkiye ile alakalı ses getiren bir olayla gündeme gelmişti. Geçtiğimiz aylarda meydana gelen devasa depremler sonrasında Türkiye’ye birçok ülkeden çok büyük yardımlar geldi. Yaşanan devasa yıkımdan sağ çıkmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yardım etmek isteyen çok sayıda ülke, geniş çaplı yardım kampanyaları düzenledi.

Bunlardan bir tanesi Meksika da düzenlenmiş ancak o “resmi” kampanyada toplananlar Türkiye’ye hiçbir zaman gelmemiş. Bunu AirTag kullanan gazeteci Pamela Cerdeira ortaya çıkarmış durumda. Meksika’daki bazı yetkililer Türkiye’deki depreme yardım için bağışlanan eşyaları çalarak yerel olarak satışını gerçekleştirmiş, Türkiye’ye gelmesi gereken eşyalar / yardımlar Mexico City’den hiç ayrılmamış. Pamela Cerdeira, sürece destek olmak adına kendisi de bağışta bulunmuş ancak bunu yaparken yardımların Türkiye’ye varması konusunda şüphelere sahipmiş.

Bu yüzden kendi yardımlarından birisine AirTag gizleyen Cerdeira, bu sayede yapılan acımasız hırsızlığı net şekilde ortaya çıkarmış. Cerdeira’nın bulgularını araştıracakları sözünü veren Meksika, Türkiye’ye depremden hemen sonra yardım ekipleri göndermiş ve o ekipler bize hayati yardımlarda bulunmuştu.

Yeni Apple AirTag yanında bu da ilginizi çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi

Paylaş