Yeni HP Envy x360, “IMAX” desteğiyle dikkat çekti

20 Nisan 2023 15:27

Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden olan HP, yeni HP Envy x360 dizüstü modeli için attığı “IMAX” adımıyla dikkat çekiyor.

Bugün birçok yeni dizüstü duyuran HP, özellikle 15,6 inç ekranlı yeni HP Envy x360 dizüstü modeli ile ses getiriyor. Bu model öne çıkıyor çünkü “IMAX” formatına tam destek (IMAX Enhanced sertifikasına sahip) veriyor, bu sayede spesifik olarak Türkiye’de de açık olan Disney+ servisine odaklanıyor. IMAX formatı normalden daha yüksek yani büyük bir görüntü alanı sunuyor, bu sayede 16:9’a oranla daha fazla detay görülebiliyor. Disney+ servisinde birçok IMAX film yer alıyor, dizüstündeki 1080P OLED ekran ile etkileyici bir görüntüleme deneyimi elde edilebiliyor. Bu konuda bir ilke imza atıldığı aktarılan dizüstü, DTS:X uzamsal ses desteğini de unutmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Soğutma konusunda yeni bir fan tasarımı taşıdığı aktarılan ürün, gücünü 13. jenerasyon Intel Core ya da AMD Ryzen 7000 işlemcilerden alıyor ve Nvidia GeForce RTX 3050 ekran kartını kullanıyor. Burada RTX 4050 iyi olabilirdi ancak RTX 3050 ekran kartıyla da birçok oyun akıcı seviyede oynanabiliyor. En üstte 16 GB RAM ile donatılabilen dizüstü, HP’nin açıklamasına göre 15 saatlik bir kullanım ömrü getiriyor. 950 dolarlık bir yurt dışı fiyatı açıklanan dizüstü, isminin de işaret ettiği üzere ekranını geriye doğru katlayarak farklı kullanım senaryoları ortaya koyuyor. Henüz kesin değil ancak cihazın yakında Türkiye’de de satılmasını bekliyoruz.

Yeni HP Envy x360 yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş