Yeni nesil bombardıman uçağı B-21 Raider görücüye çıktı

03 Aralık 2022 21:14

Northrop Grumman tarafından tasarlanan sınır ötesine özel gizli ölüm makinesi, yeni nesil bombardıman uçağı B-21 Raider resmi olarak görücüye çıkarıldı.

Üzerinde çok uzun zamandır çalışılan yeni nesil bombardıman uçağı B-21 Raider için perde bugün aralandı. ABD Ordusu ve Northrop Grumman tarafından düzenlenen özel bir etkinlik kapsamında tanıtılan gelişmiş ölüm makinesi, sınır ötesi operasyonlar için tasarlanmış devasa bir hava aracı olarak ses getirmeyi başardı. Dünyanın ilk altıncı nesil uçağı olarak da lanse edilen Raider için şu an birçok teknik detay gizliliğini korumayı sürdürüyor. Pek fazla ülke sınırlarını savunma amacı olmayan hava aracı, aktarıldığı kadarıyla aktif olarak kullanımda olan birçok askeri uçaktan daha gelişmiş teknolojiler üzerine kuruluyor. 

Uçak için düzenlenen etkinlikte konuşan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, iddialı bir şekilde “başka hiçbir uzun menzilli bombardıman uçağının B-21’in verimliliğiyle boy ölçüşemeyeceğini” belirtti. En gelişmiş hava savunma ve radar sistemlerinden dahi gizlenebildiği aktarılan B-21 Raider, bu açıdan gizli olarak görev yapabilen bir hava aracı ve bu yüzden ABD’ye korkutucu bir hava üstünlüğü getiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Daha önceki sürümlerden farklı olarak her gün gizli uçuş yapabildiği aktarılan Raider, zamanla rahat şekilde geliştirilebilecek bulut temelli dijital bir altyapı üzerine kuruluyor. Ordunun açıklamasına göre Northrop Grumman şu anda altı adet B-21 üzerinde çalışıyor, ABD Hava Kuvvetleri’nin ise uçaktan en az 100 adet sipariş vermeyi düşündüğü aktarılıyor. 

B-21 Raider yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş