Yerli otomobil cephesinden heyecanlandıran video [İzle]

18 Şubat 2020 10:00

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) tarafından yerli otomobil hakkında yapılan son paylaşım ile aracın gelişim sürecine ilişkin detaylara beraber bakalım.

Türk halkı, çalışmaları uzun süredir devam eden yerli otomobili yaklaşık 2 ay önce prototip olarak görme şansı buldu. Tamamen elektrikli bir motora ve iddialı tasarım hatların sahip model kamuoyundan büyük beğeni toplamıştı. 2022’de piyasaya çıkması planlanan yerli otomobil için fabrika çalışmalarına da start verilmişti. TOGG bahsettiğimiz tanıtım ve bilgilendirmelerin arından kendi köşesine çekilmedi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun sosyal medya hesaplarının üzerinden düzenli olarak paylaşımlar yapıyorlar. Bu paylaşımların kimisi modelin geleceği dönük çalışmaları, kimisi de bugün olduğu gibi gelişim sürecini anlatan içerikler oluyor. Yapılan açıklamada “Türkiye’nin Otomobili’ni, otomobilin fiziksel özelliklerini birebir yansıtan bir matematiksel modeli simüle ederek geliştiriyoruz.” denilerek kısaca otomobilin fiziksel özellikleri anlatıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yerli otomobil simülasyona girdi!

Videonun detayına indiğimizde yerli otomobile ait bir simülasyon sisteminin olduğunu görüyoruz. Bu sistemin yerli imkanlar doğrultusunda geliştirildiğini de hatırlatmak gerek. Çünü daha önce ülkemizde farklı araç ve gereçler için savunma ve havacılık sanayiinde  de kullanılmış. Bahsi geçen sistem ile modelin gerekli optimizasyonları yapılıyor. Sanal ortamda yapılan testler maliyetlerini düşürerek süreci de hızlandırıyor. Güvenlik sistemleri, model dinamiği ve sürüş verileri gibi sayısal değerler mühendisler tarafından titizlikle inceleniyor. Uygun değerler sağlanıncaya kadar gerekli testlere devam ediliyor. Yerli otomobil hakkında tüm gelişmeleri LOG.com.tr’den takip edebilirsiniz.

Paylaş