YouTube’dan gülümseten “robot savaşı” hatası

21 Ağustos 2019 12:45

Dünyanın en büyük video platformu YouTube, gerçekten ilginç bir haberle gündemde bulunuyor. Bu sefer konunun merkezinde bir hata yer alıyor.

YouTube, açıklanan son verilere göre aylık tam 2 milyar kullanıcıyı geride bırakmış durumda. Bünyesine her dakika 500 saatten fazla yeni içeriğin yüklendiği servis, tahmin edebileceğiniz üzere bu videoları denetleme sürecinde yapay zekadan yararlanıyor. İşte bu yapay zeka bazen sorunlar yaşayabiliyor. Bunlardan birisi kısa süre meydana gelmiş. YouTube, söylendiği kadarıyla yüzlerce farklı “robot savaşı” videosunu kaldırmış. Bunun arkasındaki neden ise robotların ilginç şekilde bir “hayvan” zannedilmesi. Doğal olarak YouTube’da hayvanların dövüştürüldüğü ya da hayvanlara zulmedilen videoların paylaşılması kesinlikle yasak. Robot savaş videolarının bu bağlamda yaşanan bir yanlış anlaşılma ile kaldırdığını kabul eden firma, şimdilik robot videolarının yasak olmadığını belirtiyor. En azından şu an için robot savaşı videolarına platform içerisinde izin veriliyor, yasaklanan videoların da geleceği geleceği aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YouTube, zaman zaman birçok tartışma ile gündeme geliyor

İnanılmaz büyük hale gelen platform, bu nedenle zaman zaman yönetim ve neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda sorunlar yaşayabiliyor. Zaman zaman içerik üreticileri ciddi şekilde zora sokan Google’ın en popüler platformu, yine de çözüm için adımlar atıyor ve geleceği daha düzenli hale getirmek için çalışıyor.

İlgili Video

Paylaş