YouTube Emotes duyuruldu: “Twitch ilhamlı ifadeler”

06 Aralık 2022 15:59

Dünyanın en büyük video platformu YouTube, bugün canlı yayınlar için planladığı YouTube Emotes sistemi ile gündemde.

YouTube Emotes, Twitch’teki “emotes” yani ifadelerin YouTube canlı yayınlarına gelmiş versiyonu. Şimdilik oyun odaklı ifadeler hazırladıklarını (Abelle Hayford, Guy Field ve Yujin Won imzalı) ancak bunu çoğaltacaklarını belirten Google, ifadelere erişimi canlı yayınların sohbet kısmındaki “gülen yüz” simgesi üzerinden sunuyor. Burada ifadeler yanında emojiler de yer alıyor, böylece mesajlar daha görsel ve dikkat çekici hale getirilebiliyor. Yeni adım hakkında Google tarafından şu açıklama yapılıyor: “Bazen kelimeler anın hakkını tam olarak veremez. Artık, kelimeler tükendiğinde yayın akışlarında ve yorumlarda eğlenceli görüntülerle kendinizi ifade etmeniz için yeni bir yol olan YouTube Emotes sistemine sahipsiniz!”

YouTube en son TV uygulamasına eklediği açılış sesi ile ses getirmişti. Artık uygulama açıldığı zaman kısa bir duyuluyor. Peki neden firma yıllar sonra böyle adım atma gereği duydu? Şirketin bu konuda yaptığı açıklama şöyle oldu:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Hazırlanan sesin arkasındaki fikir, canlı, ilgi çekici ve kolayca tanınabilir bir şey olması. Bu sesi duyar duymaz TV’nizden uzakta olsanız bile YouTube’da bir şeylerin açılmak üzere olduğunu bileceksiniz.”  Temel olarak YouTube’un açıldığını televizyonun önünde olmasanız dahi duymanızı yani anlamanızı isteyen Google, bu konuda elbette bir ilke imza atmıyor.

YouTube Emotes yanında bu da ilginizi çekebilir: Hızlı yürümeniz için tasarlanan ilginç ürün: Moonwalkers

Paylaş