YouTube, mobilde “Sıra” özelliğini test etmeye başladı

15 Aralık 2022 08:57

Alanın lideri YouTube, iOS ve Android uygulamalarında bazı kişileri sevindirecek “Sıra” özelliğini test etmeye başladı.

Sürekli geliştirilen yeni özellikler ile daha güçlü hale getirilen YouTube, masaüstünde yer alan “Sıra” özelliğini iOS ve Android uygulamasına getirmek istiyor ve bunun için “Premium” kullanıcılar arasında Türkiye’ye de açık bir test sürecine başladı. Bu özellik hakkında firma kendisi yaptığı resmî açıklama üzerinden şunları aktardı: “Kullanıcılar sıraya video ekleyebilir, videoların hangi sırayla oynatılacağını düzenleyebilir veya videoları sıradan kaldırabilir.

Özelliğin Kullanımı:

-Sıra oluşturmak için herhangi bir video öğesinin yanındaki 3 noktalı menüyü tıklayın ve “Sırada en sonda oynat”ı seçin.
-Sayfanın en altından erişebileceğiniz bir sıra oluşturulur. Sıra panelinde, videoları sürükleyerek hangi sırayla oynatılacaklarını düzenleyebilir veya sıradan kaldırabilirsiniz.
-İzledikçe sıraya video eklemeye devam edebilirsiniz.

Bu özellik Android veya iOS yüklü cep telefonları ve tabletlerde kullanılabilir. Not: Bu özellik web’de zaten mevcuttur.”

Eğer YouTube Premium abonesiyseniz, “Sıra” özelliğinin test sürecine 28 Ocak tarihine kadar katılım sağlayabiliyorsunuz. Bunun için uygulama ayarlardaki “Premium Avantajlarınız” menüsünü ziyaret edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YouTube bundan önce de spam yorumlar ile mücadele özelliği ile ses getirmişti. Tüm detaylarına burada yer verdiğimiz konuda şirket şunları aktarmıştı: “Topluluk Kurallarımızı ihlal eden bazı yorumlarını tespit ettiğimiz ve kaldırdığımız kullanıcıları, bildirim üzerinden uyarmaya yönelik yeni bir özellik devreye alıyoruz. Artık bir kullanıcı birden fazla zararlı (Küfürlü vb.) yorum paylaşırsa, bir zaman aşımı ile karşı karşıya kalacak ve yorum yapması 24 saate kadar geçici olarak yasaklanabilecek. Testlerimiz, bu önlemlerin kullanıcıların tekrar tekrar kötü yorum paylaşma olasılığını azalttığını gösteriyor.”

YouTube adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Paylaş